Kurt Westergaard: Jeg føler med Lars Hedegaard

5. februar 2013 18:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kurt Westergaard: Jeg føler med Lars Hedegaard
Billede mangler

– Jeg kan sagtens sætte mig i Lars’ sted.

Karikaturtegneren Kurt Westergaard føler med debattøren, historikeren og islamkritikeren Lars Hedegaard, som tidligere tirsdag blev forsøgt dræbt af en endnu ukendt gerningsmand med en pistol på sin bopæl på Frederiksberg, skriver B.dk.

– Det er fuldstændig rædselsfuldt, at det er sket. Jeg håber, at der nu bliver taget de nødvendige foranstaltninger omkring Lars Hedegaard, så han fremover kan leve i fred og ro, tilføjer Kurt Westergaard.

Den pensionerede bladtegner er selv under PET-beskyttelse på grund af sin kontroversielle Muhammed-tegning, men han fortæller, at det er lykkes ham at indrette sig sådan, at han kan leve med overvågningen.

I 2010 blev Kurt Westergaard forsøgt dræbt af en somalisk øksemand, som trængte ind i Westergaards rækkehus i Viby i Aarhus. Tegneren var dog udstyret med en overfaldsalarm, som han omgående aktiverede og flygtede ind i et specialbygget sikringsrum på badeværelset. Kort efter ankom politiet talstærkt og måtte skyde den 28-årige øksemand i hånden og i knæet, da han gik til angreb på en betjent.

I dag tør Kurt Westergaard ikke spå om, hvorvidt Lars Hedegaard skal under lignende beskyttelse, men siger:

– Jeg tror desværre, at den slags beskyttelse med tiden bliver uundgåeligt. Der vil fortsat være lignende trusler.

– Jeg kender Lars Hedegaard som en temperamentsfuld herre. Og jeg håber, at han kan bruge sit stærke temperament til at stive sig selv af i denne her vanskelige situation, og at han selvfølgelig mødes af stort sympati.

PET har ikke ønsket at kommentere drabsforsøget på Lars Hedegaard med henvisning til, at der indtil videre udelukkende er tale om en sag for Københavns Politi.

Politiet efterlyser i øjeblikket en gerningsmand på cirka 25 år. Han beskrives som 175-180 centimeter høj, udlænding og med kraftige skægstubbe omkring hagepartiet. På gerningstidspunktet var han klædt ud som postbud med en rød postjakke med postlogo samt lyse kondisko.

Københavns Politi beder vidner eller andre personer, som kan hjælpe i opklaringen om at henvende sig til afdelingen for personfarlig kriminalitet på telefon 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu