ANNONCE

Kvælningsrisiko: Dette tilbagekaldes

6. august 2020 15:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at materiale fra snorkel kan løsrive sig og i værste fald føre til kvælning.

Kvælningsrisiko: Dette tilbagekaldes
Sikkerhedsstyrelsen kalder nu en snorkel tilbage. Bemærk: Arkivfoto/Colourbox - se billeder af snorklen i artiklen.

Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder en snorkel, som kan være til fare for forbrugerne.

Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Der er tale om modellen “Arena Swim snorkel pro II style 001969”.

Snorklen tilbagekaldes, fordi der er risiko for, at materiale inde i snorklen kan løsrive sig.

Det kan medføre inhalering af skarpe smådele – og i værste fald resultere i kvælning eller skader på bronkier, luftrør eller fordøjelsessystem.

– Har du købt produktet, skal du stoppe med at bruge det, og henvende dig hos forhandleren, skriver Sikkerhedsstyrelsen.

Snorklen er solgt af blandt andet www.watery.dk, www.sportsactives.dk og Sportigan i København.

Fabrikanten Arena Italia har ændret støbemetoden i de nye produktioner, så der ikke i dem opstår risiko for løsrivelse af smådele.

Flere tilbagekaldelser

Det er ikke første gang i år, hvor ‘vand-sager’ tilbagekaldes.

Fabrikanten Oli & Carol, der er et spanskbaseret firma, tilbagekaldte en række både, som er beregnet til små børn at lege med i badet. Oli & Carol producerer mange varianter af gummilegetøj til små børn og spædbørn.

Produktet, det hele drejer sig om, er en båd, der skal forestille, at den er foldet af papir – origami – men den er altså lavet af bidestærkt gummi.

Udformningen kan dog ifølge Sikkerhedsstyrelsen potentielt være farlig for børn under 10 måneder, som endnu ikke er i stand til selv at støtte eget hoved, står det.

Tilbagekaldelsen gælder alle de forskellige farvekombinationer, der findes, men det skal dog være med batchnummer OC 15 eller OC 18. Er du i tvivl, kan du kontakte den forretning, du har købt badebåden i.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen forhandles produktet mange uspecificerede steder. Det kan også købes hos Oli & Carol selv. Synes du i øvrigt, det lyder mærkeligt, at en gummibåd skal udgøre en risiko for børn, der ikke kan holde hovedet selv? Så få forklaringen fra Sikkerhedsstyrelsen i dette facebook-opslag:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu