Kvaliteten på offentlige sygehuse overgår de private

5. februar 2013 22:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kvaliteten på offentlige sygehuse overgår de private
Billede mangler

Der er problemer med kvaliteten på hvert fjerde af de privathospitaler, der behandler patienter på det offentliges regning, viser en opgørelse, som Ugebrevet A4 har lavet på baggrund af afgørelser fra det såkaldte Akkrediteringsnævn. Samtidig har alle 39 offentlige sygehuse fået blåstemplet kvaliteten. Flere politikere vil den svingende kvalitet i det private til livs, skriver Ugebrevet A4.

 

Ulla Astman (S), formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, er klar til at fjerne muligheden for, at privathospitaler kan modtage patienter på det offentliges regning.

– Vi har en interesse i at holde øje med at sikre, at behandlingsforholdene er i orden for patienterne, så vi vil ikke acceptere, at man i en længere periode kun er »akkrediteret med bemærkninger«. Kan man ikke blive akkrediteret uden bemærkninger anden gang, man får besøg, hvor man altså har haft en ekstra chance for at få det rettet op, så må det have den konsekvens, at vi må opsige aftalen, siger Ulla Astman til Ugebrevet A4.

Det er især håndteringen af medicin, som volder privathospitalerne problemer, fortæller Per Østergaard Jensen, næstformand i Akkrediteringsnævnet. Ifølge den seneste årsberetning i Dansk Patientsikkerhedsdatabase er medicinering det område, der resulterer i flest utilsigtede hændelser.

– Det kan være, hvis medicinen ikke bliver opbevaret ved korrekt temperatur, eller det kan være, hvis man ikke har systemer i orden til at dosere medicinen, siger Per Østergaard Jensen til Ugebrevet A4.

Han pointerer, at det kan være dødsensfarligt for patienter, hvis medicinen ikke bliver doseret korrekt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu