ANNONCE

Kvinde anholdt for giftbrev til Trump

22. september 2020 09:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En kvinde forventes at skulle i den amerikanske pendant til grundlovsforhør tirsdag lokal tid.

Kvinde anholdt for giftbrev til Trump
Politiet forlader en bygning, hvor der er foregået en efterforskning i relation til brevene. Foto: Scanpix

De mange sikkerhedsforanstaltninger omkring præsidenten og Det Hvide Hus i Washington viste sig forleden at være særdeles velfungerende, da en kuvert stilet til præsident Donald Trump blev standset, før den nåede præsidentens indbakke.

I brevet lå nemlig en håndfuld af det ekstremt giftige protein ricin. Ricin er voldsomt giftigt, og en dødelig dosis vurderes at være så lille som 0,2 milligram. Giftens effekt bliver ikke mindre af, at der ikke findes nogen kendt modgift.

Nu er en kvinde blevet anholdt, skriver amerikanske medier som eksempelvis CBS News. Hun blev anholdt ved den amerikansk-canadiske grænse mod nord, og hun er foruden brevet til præsidenten mistænkt for at have sendt lignende til flere justitsenheder i staten Texas. Hun havde ifølge mediet en pistol på sig, da hun blev anholdt.

Fra Canada til USA

Kvinden blev anholdt, da hun nær Buffalo i staten New York forsøgte at rejse fra Canada og ind i USA. Det har siden lørdag været kendt for ordensmagten, at brevet var sendt fra Canada. Det bekræftede det canadiske politi Royal Mounted Police.

Mandag bekræftede politiets enhed i Quebec, at der foregår en relateret politiefterforskning i en ejendom i St-Hubert, Quebec. Hjemmet har forbindelse til kvinden, men hvilken er endnu uklar. Politiet siger, der er en tydelig forbindelse.

Det er ikke klart, om kvinden er canadisk eller amerikansk statsborger. Hendes navn er ikke blevet offentliggjort, men CBS skriver, at hun skal for en dommer i den amerikanske pendant til et grundlovsforhør tirsdag amerikansk tid.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu