ANNONCE

Kvinde bekræftet smittet med corona to gange

16. oktober 2020 20:07 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

For første gang har Sverige et bekræftet tilfælde af en person, der er smittet med coronavirus to gange.

Kvinde bekræftet smittet med corona to gange
En svensk kvinde er bekræftet smittet med coronavirus to gange. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

En 53-årige kvinde i Sverige er blevet smittet med coronavirus to gange.

Det er blevet bekræftet af forskere på Sahlgrenska Universitetssygehus, skriver den svenske avis Dagens Nyheter fredag.

Kvinden blev testet positiv for covid-19 både i maj og august, og i perioden derimellem blev hun konstateret virusfri.

Dermed er kvinden det første bekræftede tilfælde i Sverige af en person, der er konstateret smittet med corona mere end en gang.

Fakta

Anbefalinger til personer i risikogrupper

Forebyg kontaktsmitte – sørg for ekstra god hygiejne

– Vær særlig opmærksom på håndhygiejne, når du har rørt typiske kontaktpunkter, som anvendes af mange i det offentlige rum, fx dørhåndtag i butikker, elevatorknapper, dankortterminaler, hæveautomater, håndtag i busser, armlæn på restaurant- og cafestole mv.

– Undgå at røre din næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne til slimhinderne i næse, mund og øjne – men ikke gennem huden.

– Vær særlig påpasselig med hygiejne og rengøring i hjemmet. Rengøring foretages med almindelige metoder og rengøringsmidler, men ekstra hyppigt og grundigt.

– Tal åbent med dine nærmeste pårørende om deres omgangskredse og ’bevægecirkler’, så du kender risikoen ved at give kram til dem.

– Du kan godt give kram til dine allernærmeste, fx partner, børn og børnebørn, men undgå håndtryk, kindkys og kram til andre end dine nærmeste pårørende.

Forebyg dråbesmitte – hold afstand

– Bed andre om at tage hensyn ved at holde afstand.

– Undgå særligt længerevarende ansigt-til-ansigt kontakt.

Begræns situationer hvor du udsættes for smitte

– Undgå samvær med personer, som har symptomer, der kunne være COVID-19, også børn og børnebørn.

– Undgå steder med mange mennesker, fx offentlige transportmidler i myldretiden. Lav dine indkøb når eller hvor, der er færrest i butikkerne

– Overvej din deltagelse i sociale arrangementer og fritidsaktiviteter i forhold til smitterisiko. Bed om hjælp til at aktiviteter gennemføres på en forsvarlig måde.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Ifølge forskerne adskiller virusstammen sig fra kvindens første sygdomsforløb sig fra virusstammen, da kvinden blev testet positiv anden gang.

– Det betyder, at vi kan sige, at det er to forskellige infektioner og ikke den samme, som har været i dvale, siger læge og professor Johan Ringlander ifølge den svenske avis Expressen.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu