Kvinde dræbt af kødædende bakterier

2. juli 2019 14:30 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

En 77-årig kvinde døde to uger efter hun faldt på en strand og fik en lille rift på skinnebenet.

Del:

Et fald i vandkanten på en strand nær sit hjem i Florida, USA, har fået fatale konsekvenser for en 77-årig kvinde. Det skriver flere amerikanske medier. Blandt andet People.

Faldet medførte en lille rift på kvindens skinneben, men ifølge kvindes søn var det ikke noget, hverken hun selv eller familien i første omgang tog nogen videre notits af.

– Der kom en lille hævelse, som vi fik til at lægge sig, men det stoppede dog ikke med at bløde, har han fortalt.

Blødningen fortsatte og efter et par dage valgte kvinde at gå til læge, hvor hun fik antibiotika og en indsprøjtning mod stivkrampe. Men dagen efter blev hun fundet livløs i sit hjem og bragt akut på hospitalet.

Artiklen fortsætter under videoen

Her fandt lægerne ud af, at hun var blev inficeret med den sjældne, kødædende og dødelig bakterie, nekrotiserende fasciitis, der i lyntempo havde spredt sig i hendes krop. Bakterien æder kroppens bløde væv, og kvinden stod ikke til at redde. Hun døde fredag – to uger efter faldet.

Tidligere i samme måned blev en 12-årig pige angrebet af bakterien. Også det var i Florida, hvor pigen havde badet i den Mexikanske Golf. Hun overlever infektionen, men er endnu ikke helt kommet sig.

Nekrotiserende Fascitiis trives i vand, der året rundt er mere end 13-14 grader varmt og ifølge People bliver cirka 20.000 amerikanere hvert år inficeret med den.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu