Kvinde dræbt i ulykke: Varebilchauffør får 1000 kr. i bøde

19. maj 2019 17:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En kvinde, der i sin personbil holdt stille, blev ramt bagfra af en varebil. Chaufføren var tiltalt for uagtsomt manddrab. Fik blot en bøde.

Kvinde dræbt i ulykke: Varebilchauffør får 1000 kr. i bøde
1000 kroner i bøde blev resultatet. Foto: Scanpix

Selv om det var anklagerens påstand, at en i dag 38-årig varebilchauffør ikke udviste tilstrækkelig agtpågivenhed og derved uagtsomt var skyld i en kvindes død, så kunne manden onsdag forlade retssal med en bøde på 1000 kroner som sin straf.

Det skriver SN.dk. 

Ulykken skete en mørk aften på Sydmotorvejen ved Tappernøje i marts 2018. En 67-årig kvinde stoppede pludselig op, og hendes bil holdt stille i inderste vognbane, men med katastrofeblink aktiveret.

Ikke længe efter, politiet hører om det, indkommer en ny melding om et tilsyneladende alvorligt sammenstød. En varebil er kørt op bag i kvindens stillestående bil. Hun dør i sammenstødet.

Anklageren mente altså, at varevognschaufføren ikke havde tilpasset sin fart efter forholdene – der holdt jo en bil stille med katastrofeblink på. Men dommeren var ikke enig.

– Netop det forhold, at kvindens bil holdt stille i inderste vognbane og ikke i nødsporet var den altoverskyggende grund til at manden blev frifundet, siger anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Anders Lunden Amorøe til SN.dk.

Desuden blev det fundet via GPS-måling, at manden ikke overskred fartgrænsen. Bøden på 1000 kroner fik han dog for en mindre trafikal forseelse. Han får lov at beholde førerbeviset.

Politiet fandt aldrig ud af, hvorfor kvinden standsede.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu