ANNONCE

Kvinde får bøde på 1500 efter cykeltalents død

27. januar 2020 14:21 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Retten i Aarhus har mandag afsagt dom i en sag, hvor en 18-årig mistede livet under et cykelløb.

En 28-årig kvinde, der 31. maj 2019 på tragisk vis kørte ind i det danske cykeltalent Andreas Byskov Sarbo, som mistede livet, er blevet idømt en bøde på 1500 kroner for forseelsen.

Ulykken skete under cykelløbet Tour de Himmelfart, som blev afholdt fra 30. maj til 1. juni, da en bilist af uvisse årsager var kommet forbi afspærringen, som resulterede i et frontalt sammenstød med den unge cykelrytter.

Se video på Localeyes.dk

Artiklen fortsætter under videoen

Andreas Byskov Sarbo døde dagen efter sammenstødet af sine kvæstelser:

– Det er med dyb sorg, vi har modtaget beskeden om, at Andreas Byskov Sarbo i dag er afgået ved døden, skrev Danmarks Cykle Union dengang på sin hjemmeside.

Anledning til opråb

Efter den tragiske ulykke var blandt andre den danske cykelstjerne Michael Mørkøv ude at tale for bedre forhold for cykelryttere på de danske landeveje.

Deceuninck-Quickstep-stjernen oplever nemlig alt for ofte, at bilister ikke udviser respekt for de blødere trafikanterne:

“Jeg bliver altså decideret skræmt over de mange mennesker, der her på Facebook kan finde på at kommentere på en ung mands tragiske dødsfald med henvisning til, at “vi” cykelryttere selv er ude om det. “Vi” kan jo bare lade være at lege Tour de France, skrubbe ind på cykelstien, køre på række og ikke være til gene for bilister. Det er en utrolig farlig og egoistisk holdning at have til sine medmennesker. ”Vi” cykelryttere vil altid være den svage trafikant og derfor aldrig have en chance, hvis den tilgang til verden får lov til at gå upåtalt hen,” skrev Mørkøv blandt andet på Facebook.

Adlød ikke anvisninger

Bilisten kørte fra sin bopæl og kom kort efter til et lyskryds, hvor venstresving var forbudt grundet cykelløbet.

Kvinden har forklaret, at hun ikke så skilte, der fortalte, at hun ikke måtte dreje til venstre.

Den 28-årige kvinde, der sad bag rattet, har i retten forklaret, hun havde øjenkontakt med en vagt, kort før hun svingede ned ad den vej, hvor indkørsel forbudt-skiltet skulle have stået.

– Jeg ser ikke nogen skilte, og jeg ser ikke vagterne gøre fagter eller lignende.

– Jeg har ikke vidst, at jeg har gjort noget forkert, har kvinden, der var på vej til arbejde, forklaret.

Kan gøres betinget

Blodprøver har konkluderet, at hun hverken havde stoffer eller alkohol i blodet.

Undervejs i sagen er det kommet frem, at anklagemyndigheden gik efter en straf på to måneders fængsel for uagtsomt manddrab og manglende agtpågivenhed.

Straffen kunne dog ifølge anklageren gøres betinget med vilkår om samfundstjeneste.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu