ANNONCE

Kvinde fanget under grisetransport i timevis

24. januar 2020 09:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En transport med 107 grise væltede fredag. Seks grise blev aflivet på stedet, mens resten blev kørt videre.

OPDATERING 14.47:

Efter at have siddet fastklemt i sin bil i flere timer er en 62-årig kvinde fra Sorø fredag omkring middag kommet fri.

Det oplyser vagtchef Lars Denholt ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

(Artiklen fortsætter under videoen)

En mand sad bag rattet i dyretransporten, som bestod af en traktor med anhænger. I anhængeren var der en niveauadskillelse, så der var to lag med i alt 107 grise.

Flere af grisene løb rundt i området efter ulykken, og der har derfor også været en del arbejde i at lokalisere og undersøge dem alle. I den proces har flere tilkaldte dyrlæger hjulpet til.

Seks grise aflivet

Langt de fleste grise overlevede ulykken.

– Desværre blev seks grise aflivet på stedet på grund af de skader, de havde fået i forbindelse med ulykken. De resterende 101 blev indfanget, sat i en ny transporter og kørt videre, siger Lars Denholt.

Ifølge vagtchefen er både den kvindelige bilist og den mandlige traktorfører meget rystede efter episoden.

Begge skal på et senere tidspunkt afhøres af politiet, og efterfølgende skal der tages stilling til, om nogen kan stilles retligt til ansvar for ulykken.

Munke Bjergvej var afspærret mellem Tersløsevej og Kalundborgvej i omkring fire timer på grund af ulykken. Klokken 11.20 var det muligt at ophæve afspærringerne igen.

OPDATERING 11.28: Der er nu ikke længere spærret på stedet.

En grisetransport er væltet ned over en personbil på Rute 203 mellem Bromme og Munke Bjergby på Sjælland. Det bekræfter Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, overfor Newsbreak.dk.

– Der sidder en person fastklemt i personbilen, men jeg ved ikke, om det er fysisk eller teknisk. Personale på stedet har dog kontakt til vedkommende, siger han.

Uheldet er sket mellem Kalundborgvej og Tersløsevej, og strækningen er derfor spærret i begge retninger, så politiet anmoder trafikanter om at køre en anden vej. Der render i skrivende stund grise rundt omkring vejen.

– Grisene skal undersøges af en dyrlæge og vurderes, om de skal aflives, eller hvad der skal ske, så jeg forventer, det bliver en operation, der tager noget tid, siger vagtchefen.

Forventningen er, at vejen ikke bliver farbar i løbet af formiddagen fredag.

Det er uvist, hvorfor uheldet på Munke Bjergbyvej er sket. Beredskabsstyrelsen Sjælland er på vej med otte brandfolk og drone for at assistere ved uheldet, oplyser den operative chef Lars Høg Schou på Twitter.

Grisetraileren blev trukket af en traktor, som det fremgår af billedmaterialet. Omkring 100 grise løber frit omkring i området, og de skal altså indfanges. Derfor er Beredskabsstyrelsen tilkaldt med i alt 16 mand, oplyses det senere.

Omkring klokken 8.30 er det endnu uvist, hvordan ulykken kunne ske, fortæller Lars Denholt til Ritzau.

– Det ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Vi har snakket med føreren af grisetransporten, og han er dybt chokeret over det, der er sket, og er ikke i stand til at blive afhørt. Af selv samme grund har vi ikke fået afhørt føreren af personbilen, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu