Kvinde franarret halv million kroner

10. juli 2019 11:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Københavns Vestegns Politi har anholdt to mænd, som er mistænkt for at have franarret en ældre dame i Herlev over 500.000 kroner ved at udgive sig for politifolk.

Kvinde franarret halv million kroner
Arkivfoto.

To mænd på henholdsvis 19 år og 20 år fremstilles netop nu (klokken 11 onsdag formiddag/ red.) i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

De er sigtet for at have franarret en ældre dame over en halv million kroner ved at udgive sig for at være politibetjente.

Ifølge sigtelsen havde de to mænd påstået, at de som politifolk ville hjælpe den ældre dame i forbindelse med, at nogen havde forsøgt at hacke hendes bankkonto.

I stedet er de to mænd mistænkt for at have lænset damens bankkonto for over 500.000 kroner, oplyser Københavns Vestegn s Politi i en pressemeddelelse.

Sagen blev anmeldt til Københavns Vestegns Politi i mandags og efter et kort, men intensivt efterforskningsforløb lykkedes det politiet at identificere de to mistænkte og de blev anholdt tirsdag eftermiddags.

– Jeg er meget tilfreds med, at er lykkedes at anholde de to mænd efter godt politiarbejde. Dermed at dette usædvanligt grove tilfælde af groft bedrageri overfor en ældre dame bragt til ophør, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Borgerne bør være skeptiske

Københavns Vestegns Politi har flere gange advaret borgerne om denne type bedrageri og Charlotte Skovby opfordrer borgerne til at være skeptiske, hvis nogen henvender sig i forbindelse med økonomiske spørgsmål og udgiver sig for at være politi.

Hvis du som borger er i tvivl om det er en politiansat der henvender sig, skal du altid bede om legitimation og du kan altid ringe til politiet på 114 for at tjekke om personen over for dig er politiansat.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu