ANNONCE

Kvinde fundet død i et badekar

17. september 2020 14:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Førte vanvittigt renovationsprojekt til drab?

Kvinde fundet død i et badekar
Dave er fængslet i sagen. Genrefoto.

I foråret 2015 solgte ejendomsmægleren Tara Stevens et hus for cirka 3,8 millioner kroner til Dave Tronnes, der efterfølgende kastede sig over et omfattende renovationsprojekt.

Tre år senere blev Daves hustru, Shanti Cooper, fundet død i et badekar, og hos politiet i Florida er man sikre på, at Dave slog Shanti ihjel. Man er bare ikke helt sikre på, hvorfor. Det skriver CBS News, der har produceret en dokumentar under serien 48 Hours om drabet på Shanti Cooper.

Ejendomsmægler Tara Stevens fortæller, at hun godt kunne lide Shanti Cooper, mens hun var mere skeptisk ved Dave Tronnes, der i sidste ende købte huset.

Tara Stevens fortæller, at Daves personlighed ændrede sig, efter at huset var blevet hans. Han var som et barn, der ville have sin vilje og ikke stoppede, før han fik det, han ville have. Hun kunne rigtig godt lide Shanti, men hun var glad for at få salget overstået.

Skilt for meget ad

Efter at huset var blevet solgt, blev det mere eller mindre skilt ad indefra. Sådan beskriver en lokal håndværker, der kiggede på huset, efter at Dave og Shanti havde overtaget det, til 48 Hours.

Shanti betalte for renoveringen af huset, der blev udført af håndværkere såvel som af Dave og Shanti selv.

Som tiden gik med de omfattende renovationer af huset, blev Keith Ori, en håndværker og specialist i at renovere gamle huse, tilkaldt. Han kastede et blik indenfor og gik hurtigt udenfor igen. Han kunne se, at huset slet og ret var ved at kollapse, fordi de bærende vægge var blevet fjernet, én for én.

Keith Ori har et TV-show, hvor han renoverer gamle huse, og der blev indgået aftale om, at huset skulle være med i dette TV-show.

– Det er sjældent, du løber ind i sådan en udfordring, siger Keith Ori til 48 Hours, der i foråret 2018 var ved at gøre klar til tv-optagelserne.

Fundet død

Dave Tronnes ringede 911 24. april 2018. Han fortalte, at han havde fundet Shanti død i et badekar i huset. Politiet kom til stedet, og de tog Dan med på den lokale politistation, hvor han befandt sig i de næste 14 timer.

Dave blev afhørt af efterforskerne Teresa Sprague og Barb Sharp. Han fortalte, at han var ude og gå en tur med sine hunde om eftermiddagen. Da han kom tilbage, fandt han Shanti død i badekarret, iført nattøj.

Politiet fandt blod i Shantis seng og tegn på, at hun var blevet udsat for grov vold op til sin død. Efterforskningen viste, at hun var blevet kvalt, men Dave Tronnes nægtede at have dræbt Shanti.

Den timelange afhøring blev afsluttet med, at Dave Tronnes blev løsladt. Politiet var sikre på, at Dave havde dræbt Shanti, men de kunne ikke anholde ham på det grundlag, de havde.

I mellemtiden var Cindy Dow, veninde til først Shanti Cooper og siden Dan Tronnes, på ingen måde sikker på, at Dave havde dræbt Shanti. Cinty Dow fortæller 48 Hours, at Shanti aldrig havde givet nogen grund til at tro, at hun var bange for Dave.

Richard Zaleski, Daves forsvarer, fortæller 48 Hours, at politiet i hans øjne begik en fejl ved at fokusere efterforskningen på Dave og kun Dave. Det afviser Ryan Vescio, tidligere anklager for politiet. Han fortæller, at man efterforskede bredt.

Anholdt og sigtet

Der gik fire måneder, før Dave Tronnes officielt blev anholdt og sigtet for drabet på Shanti Cooper. Dave Tronnes nægtede sig skyldig og insisterede på, at Shanti måtte være blevet dræbt af en indbrudstyv, hvilket blev bestyrket af, at Shantis forlovelsesring forsvandt, da hun blev dræbt. Den ring fandt politiet i Daves kuffert, da han blev anholdt.

Efterforskningen fortsatte efter anholdelsen, og på et tidspunkt blev politiet kontaktet af en privat efterforsker, der var blevet hyret af Daves forsvarere. Han fortalte politiet, at han havde fjernet blodigt sengetøj fra gerningsstedet, og 12 timer efter dette opkald kunne efterforskeren også fortælle, at han var i besiddelse af en grøn ledning, der var blevet fjernet fra huset.

Politiets teori om, at Shanti var blevet udsat for vold og siden kvalt blev styrket af disse fund, og det fik Daves forsvarere til at trække sig fra sagen, der siden blev overtaget af Richard Zaleski.

Sagen er endnu ikke afsluttet. Dave Tronnes sidder fængslet og venter på, at sagen kommer for retten. Richard Zaleski fortæller, at hans klient er meget bange. Forsvareren fortæller også, at man ikke regner med, at det blodige sengetøj og ledningen bliver brugt som bevismateriale i sagen, siden det er kommet politiet i besiddelse under de omstændigheder, det er.

Hos politiet er man altså ganske sikre på, at Dave Tronnes slog Shanti Cooper ihjel. Man har også en teori om, hvorfor, men hvad det hele ender med, det er endnu uvist.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu