Kvinde har brudt den samme lov mere end 50 gange

13. september 2017 16:14 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu er den 44-årige kvinde blevet indlagt på psykiatrisk afdeling.

Kvinde har brudt den samme lov mere end 50 gange
En kvinde er nu indlagt på psykiatrisk afdeling efter gentagne sager om stalking af to mænd. Foto: Colourbox.

Stalking. Normalt noget, man forbinder med, at en mand jagter en kvinde. Det har Newsbreak.dk beskrevet flere gange. Stalking kan dog også have modsat fortegn.

Det viser en sag – eller rettere mange sager – fra Nordjylland.

En 44-årig kvinde fra Hjørring har haft mere end almindeligt svært ved at lade en mand i fred.

I marts 2016 havde hun 48 sager over hovedet. I juni samme år, hvor hun endelig var blevet løsladt efter de nævnte sager, gik det galt igen: På blot en uge havde hun indkasseret yderligere 14 sager.

Det var her retssagen mod hende gik igang, og da anklagemyndigheden ikke mente, man ville have held med at opretholde varetægtsfængslingen blev hun i den sammenhæng løsladt.

– Men der var vi nok lidt hurtige på aftrækkeren, sagde anklager Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi, der også er anklager i retssagen mod den 44-årige, dengang til TV 2 Nord.

Dommen blev dengang tre måneders betinget fængsel. For blot to uger siden fik hun yderligere 50 dages betinget fængsel.

Forholdet er uvist

Hvad kvindens forhold til det mandlige offer i sagen er, står hen i det uvisse, da deres forklaringer i høj grad stritter i hver deres retning. Derudover har den 44-årige kvinde flere gange skiftet forklaring om hvorfor hun opsøger offeret.

– Det eneste de kan blive enige om, er at de har børn i den samme klasse, fortæller anklageren.

Kvinden er tiltalt for at opsøge manden ved at gå forbi hans adresse og parkere i hans indkørsel. Hun har derudover blandt andet ansøgt flere af mandens venner på det sociale medie Instagram, ligesom hun har søgt et job i mandens virksomhed.

Dette var altså i 2016. Og nu er den gal igen – dog med et andet udfald.

Varetægtsfængslet i surrogat

Nu er den 44-årige kvinde blevet varetægtsfængslet i surrogat på psykiatisk afdeling i 14 dage, sigtet for at have overtrådt sine to polititilhold mod sin eksmand og en familiefar 18 gange, efter hun onsdag var stillet for grundslovsforhør ved Retten i Hjørring. Altså siden sin dom på de 50 dages betinget fængsel.

– Jeg lagde vægt på, at de tidligere varetægtsfængslinger ikke har haft den ønskede effekt, så vi er nødt til at gøre noget andet for at få det her stoppet, siger Bjørn Fogh til TV 2 Nord.

Det har tidligere ikke kunne ladet sig gøre at få kvinden indlagt på en psykiatrisk afdeling, fordi hun ikke selv har villet acceptere indlæggelsen. I det her tilfælde er hun dog sammen med sin advokat gået med til at blive indlagt.

Sagen skal for retten den 27. september, og strafferammen for stalking er op til to års fængsel.

Fakta

Hvad er stalking?

* Definitionen på stalking er en kombination af adfærd og hændelser, der påføres et andet menneske, og som af den udsatte opleves som gentagne, påtrængende og uønsket kontakt og kommunikation.

* Stalking kan både handle om fysisk forfølgelse og for eksempel gentagne telefonopkald, sms’er og beskeder på sociale medier.

* Hver for sig kan hver enkelt handling ofte virke uskyldig og harmløs, men set i en sammenhæng, og set i forhold til stalkeren og den udsattes relation og historie, kan aktiviteterne opleves som frygtskabende, indtrængende og forstyrrende på offeret.

* Næsten to tredjedele af ofre for stalking er kvinder.

* Ifølge Justitsministeriets forskningskontor rammes 100.000-130.000 mennesker årligt af stalking.

Kilde: Dansk Stalking Center

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu