Kvinde livsfarligt kvæstet i hængekøje-ulykke

20. april 2017 13:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En hængekøje brast sammen, og en 26-årig kvinde fik livstruende indre skader.

En afslappende stund i en hængekøje på et rekreativt område i Køge endte helt galt for en 26-årig kvinde onsdag aften. Hun endte med at blive livsfarligt kvæstet, da hængekøjen brast sammen.

Midt- og Vestsjællands Politi blev alarmeret klokken 19.07 om ulykken, der skete på et rekreativt område opført på havnen i Køge, der ellers mestendels består af industriområder. Her havde kvinden lagt sig i en hængekøje, men en af de stolper, der skal holde køjen hængende, knækkede pludselig.

– Kvinden bliver ramt i maven af stolpen, fortæller pressemedarbejder ved politiet, Martin Bjerregaard, til Newsbreak.dk torsdag.

Tilsyneladende var der så megen kraft bag den knækkende stolpe, at kvinden kom alvorligt til skade. I en tilkaldt ambulance, der skulle køre hende på Køge Sygehus, kunne det konstateres, at hun havde lidt så alvorlige indre blødninger, at kvinden i stedet skulle akut overføres til Rigshospitalet i København.

– Lægerne erklærede kvindens tilstand som livsfarlig, siger pressemedarbejderen.

Ulykken undersøges

Martin Bjerregaard fortæller, at politiet onsdag aften afspærrede ulykkestedet, hvor flere andre hængekøjer er placeret, af sikkerhedsmæssige årsager. Nu skal ulykken undersøges af politiet sammen med en sagkyndig myndighed – præcis som ved en arbejdsulykke.

– Vi er nødt til at undersøge, hvordan ulykken kunne ske. I den forbindelse agerer politiet så primus motor på den opgave.

Området, hvor ulykken skete, kaldes for “Opdagelsen” og er placeret på Søndre Havn. Opdagelsen består blandt andet af et overdækket udekøkken, bænke, havnebier, et stenbjerg, en pæleskov med hængekøjer og 85 havnehaver, der passes af lokale.

Ifølge politiet er der for nuværende ikke noget, der tyder på, at ulykken skal være sket som følge af hærværk eller lignende.

– Det, vi glæder os over, er nu, at vi torsdag morgen har fået besked om, at kvinden ikke er livsfare længere, slutter Martin Bjerregaard.

Lukkes ned med det samme

Udviklingsselskabet Køge Kyst er ansvarlig for området, hvor ulykken skete. Det skriver SN.dk. Direktør for selskabet, Tove Skrumsager Frederiksen, siger til avisen, at situationen tages dybt alvorligt.

– Jeg meget ked af at høre om ulykken. Det er helt forfærdeligt. Jeg undersøger, hvad der er sket nu, siger hun til SN.dk.

Noget tyder på, at der er tale om, at træ-stolpen, der holdt hængekøjen, er rådnet. Det viser avisens billeder ganske klart.

– Jeg vil omgående sætte vores legepladsinspektør til at gå installationen igennem. Jeg har bedt om, at Byrummet lukkes med det samme, og alle andre byrum også tjekkes. Hvis der er flere pæle, der er rådnet op eller tæret på, må vi have dem erstattet eller fjernet, siger Tove Skrumsager Frederiksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu