ANNONCE

Kvinde med baby skudt og dræbt: Mand anholdt

26. august 2019 21:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Vidner hørte flere skud.

Kvinde med baby skudt og dræbt: Mand anholdt
Svensk politi har sat afspærringer op ved området i Malmø, hvor der mandag er blevet affyret skud. Foto: 50090 Johan Nilsson/Tt/Scanpix

En kvinde i 30’erne med en baby i armene blev mandag skudt og dræbt på åben gade i Malmøs centrum. Kvinden blev ramt af skud i hovedet.

Drabet fandt sted ved 10-tiden i Ribersborg nær havnen i den svenske by.

Kvinden var ude at gå sammen med sit spædbarn og barnets far, da skuddene blev affyret, skriver Aftonbladet.

Hverken manden eller spædbarnet kom noget alvorligt til ved skudangrebet.

– Det er en ufattelig grusom handling, som vækker afsky hos mig og i hele landet. Dette har intet at gøre i vort samfund, hedder det i en udtalelse om drabet fra Sveriges statsminister, Stefan Löfven.

Vidner hørte flere skud

Der var mange øjenvidner til skyderiet. Nogle vidner siger, at de hørte tre skud, mens andre siger, at de hørte flere.

– Jeg hørte ni til ti skud. Da jeg kikkede ud, så jeg en kvinde ligge ubevægelig på jorden. Ved siden af hende lå et lille barn, siger et øjenvidne til Expressen.

En mand er mandag eftermiddag blevet anholdt i forbindelse med sagen. Manden bliver ifølge det svenske medie SVT afhørt mandag aften, og han er ifølge mediet mistænkt for medvirken til drabet.

– Jeg kan ikke sige, om han er mistænkt for selve drabet, eller om han er indblandet på nogen anden måde. Vi diskuterer lige nu med anklagemyndigheden, om vi kommer til at sigte manden i aften eller ej, siger Mattias Sigfridsson, vicepolitichef ved Malmø politi.

Motivet ukendt

SVT offentliggjorde tidligere på dagen en video, hvor en sortklædt mand ses løbe efter skyderiet. På videooptagelsen ser det ud som om, at han løber med et skydevåben i hånden.

Politiet har ikke sagt, hvad der kan ligge bag skyderiet, men ifølge flere svenske aviser er eller var spædbarnets far knyttet til et kriminelt miljø. Ifølge vidner var skuddene rettet specifikt mod kvinden.

Expressen skriver, at faren til kvindens barn har en kriminel fortid – både i Sverige og i Danmark.

Aftonbladet skriver, at politiet leder intensivt efter en eller flere gerningsmænd.

Kort efter skyderiet meldte politiet om en bilbrand i kvarteret Lorensborg i Malmø. Det vides ikke, om episoderne hænger sammen.

Det siger polititalsmand Calle Persson til Aftonbladet.

– Vi prøver at finde ud af, om det kan kobles sammen, fordi hændelserne ligger tæt på hinanden både tidsmæssigt og geografisk, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu