ANNONCE

Kvinde sigtet for vanrøgt af efterladte børn

16. december 2019 16:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Grundlovsforhør med kvinde i sagen om en lille pige og en lille dreng.

Politiet mistænker en afghansk kvinde for at have udsat to efterladte børn i Aarhus for vanrøgt. Desuden skal hun have hensat dem i hjælpeløs tilstand.

Det kommer frem på et pressemøde mandag eftermiddag hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Artiklen fortsætter under videoen

Børnene blev fundet lørdag aften klokken 18.30 på Park Allé i Aarhus.

Den anholdte er 54 år og kræves mandag eftermiddag varetægtsfængslet.

Det sker i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi.

Hun sigtes for at have begået to forbrydelser. Dels skal hun have hensat de to børn i hjælpeløs tilstand, og dels skal hun have udsat dem for vanrøgt. Sigtelserne er rejst efter henholdsvis paragraf 250 og paragraf 213 i straffeloven.

I familie med børnene

Hun er i familie med den lille pige og den lille dreng, oplyser Østjyllands Politi på pressemødet mandag eftermiddag. Pigen vurderes til at være cirka et år, mens drengen menes at være to et halvt år.

Den 54-årige er dog ikke mor til de to børn.

Kvinden blev anholdt i en lejlighed i det centrale Aarhus. Hun er afghansk statsborger og har lovligt ophold i Danmark.

Da de to børn var blevet fundet på Park Allé, vurderede politiet i første omgang, at de var af østeuropæisk herkomst. Senere er de skønnet til at være afghanske.

To frihedsberøvet

Østjyllands Politi besøgte søndag aften flere adresser i Jylland i forbindelse med efterforskningen af sagen om de to små børn, der lørdag aften blev fundet efterladt midt i Aarhus.

I Ølgod frihedsberøvede politiet to personer – en mand på 33 år og en kvinde på 25 år – administrativt. Det sker for at sikre deres identitet. Yderligere en person blev anholdt. Om det er samme kvinde, der nu er i grundlovsforhør, fremgår dog ikke klart.

– Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet. Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus,  har politiinspektør Michael Kjeldgaard, Østjyllands Politi, tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Børnene er overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune og har det efter omstændighederne godt, lyder det fra Aarhus Kommune.

Fortsat interesseret i henvendelser

Sagen om de to børn har givet mange telefonopkald fra både borgere og presse.

– Vi har oplevet en massiv interesse fra borgerne, der både har tippet os og tilbudt at tage sig af børnene, og det er vi meget taknemmelige for. Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114,  siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu