ANNONCE

Kvinde spyttede efter betjente og råbte “jeg har corona”

31. marts 2020 19:36 | Af: Newsbreak.dk

Anklagemyndigheden kalder det særligt skærpende og “temmelig hensynsløst”, at kvinde bruger påstået coronavirus mod politiet.

Coronatrusler mod politiet kan koste dyrt.

Således blev en 46-årig kvinde tirsdag formiddag ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup varetægtsfængslet i 14 dage for at have spyttet efter to politibetjente og samtidig råbt: “jeg har corona, og det skal I også have.” Det skete i forbindelse med en sag om husspektakler i Hvidovre.

Det oplyser anklager Robert Rafn fra Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Han er tilfreds med rettens kendelse og tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens argument om, at hensynet til retshåndhævelsen kræver, at kvinden skulle varetægtsfængsles.

– Det her er en alvorlig forbrydelse. Særligt i de her tider, hvor en del mennesker er sendt hjem eller arbejder hjemme for at undgå smittespredning, men politiet stadig er nødt til at være på gaden for at sikre danskernes tryghed.

– Man skal altid behandle politiet ordentligt, men i disse tider er det særligt skærpende og temmelig hensynsløst, at man bruger påstået coronavirus mod politiet. Det var mit synspunkt, og det var min opfattelse, at retten var enig i det, siger Robert Rafn til TV 2 Lorry.

Kvindens udfald mod ordensmagten er en overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som blandt andet omhandler trusler mod offentligt ansatte.

Kvinden, der ikke er tidligere kendt af politiet, blev fængslet efter en bestemmelse i retsplejeloven, som kræver, at den forventede straf, hvis hun findes skyldig ved en egentlig retssag, lander på mindst 60 dages fængsel.

Skete også i Aarhus

Tirsdag blev en 50-årig mand ved Retten i Aarhus også varetægtsfængslet i 14 dage efter at have hostet på politifolk og sagt, at han havde coronavirus.

Af Rigsadvokatens retningslinjer fremgår det blandt andet, at trusler mod offentligt ansatte normalt ikke giver så strenge straffe:

”Anklagemyndigheden skal derfor i sager om trusler om vold mod offentligt ansatte mv. som udgangspunkt nedlægge påstand om ubetinget fængsel i mindst 30 dage, hvis tiltalte er ustraffet.”

Står til dobbelt op

Men kendelserne tirsdag i både Aarhus og Glostrup forudsætter altså, at den 46-årige kvinde og den 50-årige mand står til mindst den dobbelte i straf.

Et forslag om stramninger af straffeloven er under behandling i Folketinget. Det ventes at træde i kraft snarest. Ifølge det skal straffen for coronarelateret kriminalitet – herunder også trusler mod politifolk – fordobles i forhold til det normale niveau.

Ville ikke forlade mands hjem

I sagen fra Hvidovre kontaktede en mand i 40’erne politiet sent mandag aftenen, fordi den 46-årige kvinde ikke ville forlade mandens hjem.

Da politiet med magt tvinger kvinden ud af mandens bolig, spytter hun ifølge politiets vidneudsagn efter betjentene, mens hun råber: “jeg har corona, og det skal I også have.”

Hun bliver anholdt omkring 00.30.

Kvinden nægter sig skyldig og hævdede i retten ifølge anklager Robert Rafn, at hun blot spyttede ned i gulvet.

Retten lagde ifølge Robert Rafn dog vægt på politibetjentenes “stærke vidneforklaringer.”

Han oplyser, at betjentene gav kvinden mundbind på, men at hun ifølge vidneforklaringen alligevel fik sendt en form for spytsky mod politiet.

Varetægtsfængslingen af den 50-årige mand ved Retten i Aarhus blev kæret, men Vestre Landsret bakkede op om byrettens afgørelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu