Kvinde voldtaget og forsøgt kvalt bag arrest

28. juni 2019 07:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det lykkedes en kvinde at vriste sig løs fra voldtægtsforsøg og flygte, men hun blev indhentet, lyder tiltale.

Kvinde voldtaget og forsøgt kvalt bag arrest
Tidligt om morgenen den 30. marts fik en hundepatrulje fra Bornholms Politi hurtigt snuset sig frem til en ejendom, hvor en nu 26-årig mand blev anholdt. Han blev i første omgang sigtet og siden tiltalt for voldtægt og drabsforsøg på en yngre kvinde i Rønne. (Arkivfoto: Colourbox),
Del:

Om natten den 30. marts 2019 mellem klokken 04.30 og 05.00 bankede det på havedøren til en ung kvindes lejlighed i Rønne. Da hun åbnede døren på klem, blev det tilsyneladende begyndelsen på et vågent mareridt.

Sådan lyder det i et anklageskrift.

Dengang anmeldte kvinden sagen til Bornholms Politi tidligt om morgenen. Manden blev kort efter anholdt.

– Den mistænkte blev fundet af en politihund, der fulgte hans spor til et hus i nærheden, sagde Mikael Schollert, presseansvarlig hos Bornholms Politi, dengang til Newsbreak.dk.

Den unge kvinde blev undersøgt af en retsmediciner med henblik på at sikre spor, ligesom gerningsmanden også blev undersøgt.

26-årig tiltalt

En nu 26-årig mand er tiltalt for at have skubbet havedøren ind og derefter forsøgt at voldtage kvinden. Ifølge anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i, pressede han hende ned i en sofa.

For at forhindre hende i at råbe efter hjælp pressede han en finger i hendes mund og slog hende flere gange i hovedet. Samtidig forsøgte han at klæde sig af for at voldtage kvinden, lyder det i tiltalen.

Artiklen fortsætter under videoen
[YouPlaySinglePlayer video=”1765,1871,239376″ yot yod yos ap]

Det lykkedes ifølge anklageskriftet kvinden at vriste sig løs ved at slå og sparke den dengang 25-årige mand. Hun løb herefter ud af lejligheden med retning mod Stenbanen, der ligger i centrum af Rønne og lige bag arresten.

Her blev hun indhentet og væltet omkuld af den tiltalte mand. Han truede med at slå hende ihjel og tog fat om halsen på kvinden med begge hænder.

Holdt om halsen

Anklageskriftet fortsætter med en beskrivelse af, hvordan manden tog hendes tøj af med den ene hånd, mens han holdt fast om kvindens hals med den anden. Herefter voldtog han hende.

Han er tiltalt for både voldtægt og drabsforsøg, da kvinden ifølge tiltalen vurderes at have været i livsfare. På grund af halsgrebet fik hun punktformede blødninger bag begge ører og begge ydre øjenlåg.

Beskyttet af navneforbud

Sagen mod manden begynder torsdag ved Retten på Bornholm. Anne Moe møder som anklager, men har forud for retssagen ikke lyst til at uddybe sagens omstændigheder nærmere.

Derfor står det for eksempel ikke klart, hvorvidt eller hvordan den tiltalte og kvinden kendte hinanden på forhånd.

– Hun er beskyttet af navneforbud, og blandt andet derfor vil jeg ikke kommentere deres interne kendskab, siger Anne Moe.

En række vidner skal afhøres i sagen. Dommen ventes at falde fredag.

Manden nægter sig skyldig. Han har siddet varetægtsfængslet siden 30. marts. En hundepatrulje førte kort efter anmeldelsen om voldtægt betjente til en ejendom, hvor den tiltalte blev anholdt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu