Kvindelig uden hoved, arme og ben fundet ved Amager

21. august 2017 20:46 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En torso af en kvinde er fundet ved Amager.

Ubådssagen er den blevet kaldt. Og en sag, der har fyldt meget i både danskernes bevidsthed og i danske og udelandske medier.

At der i løbet af mandag eftermiddag indløb en anmeldelse om fundet af et kvindelig i vandet ved Amager bidrager sikkert blot til nysgerrigheden.

Kun torsoen

Efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi har i den forbindelse netop meddelt på et pressemøde, at der i vandet ved Amager er fundet en torso af en kvinde.

– Det betyder altså, at det er uden arme, ben og hoved, siger Jens Møller til mødet.

Det var en mand, der kom cyklende på broen, der opdagede torsoen i vandet og tilkaldte politiet.

– Ved broen mellem Sjælland og Amager, fortalte Jens Møller videre.

Liget er på Retsmedicinsk Institut

Torsoen af kvinden befinder sig netop nu på Retsmedicinsk Institut. Når undersøgelserne er færdige her, skal det bestemmes, om liget også skal obduceres.

– Om det er Kim Wall – det ved vi simpelthen ikke, siger Jens Møller.

Han kan dog oplyse, at liget har ligget i vandet i ‘noget tid’.

Jens Møller fortæller videre, at der stadig er dykkere i vandet omkring findestedet. Om eftersøgningen fortsætter i løbet af natten, er endnu for tidligt at sige.

Han oplyser også, at politiet har fundet forskellige spor i den sunkne ubåd. Hvilke går han dog ikke i detaljer med.

Kim Walls familie er underrettet om fundet.

Ifølge Jens Møller kan der gå et par dage, før end liget bliver identificeret.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 15.41.

Døde i en ulykke

Tidligere har ubådens ejer Peter Madsen fortalt, at den svenske journalist Kim Wall døde i en ulykke om bord på ubåden. Derefter bortskaffede han liget til søs.

Politiet modtog mandag en anmeldelse om et kvindelig i vandet ud for det sydvestlige Amager. Først på aftenen vil politiet ikke oplyse yderligere. Efterforskningsleder Jens Møller bekræfter dog, at man har fundet et lig på stedet.

Tidligere har politiet oplyst, at man i Køge Bugt, som i sin nordlige del netop afgrænses af det sydvestlige Amager, ledte efter den svenske journalist Kim Isabel Wall.

Hun menes at være død om bord på den hjemmebyggede ubåd “Nautilus”, og dens ejer, opfinderen Peter Madsen, er sigtet for at have forvoldt hendes død.

Politiet efterforsker sagen som en drabssag og har sigtet Madsen for drab.

Men da sagen blev behandlet i Københavns Byret i sidste weekend, var der ikke beviser nok til at fængsle ham på den mistanke.

Dommer Kari Sørensen mente dog, at der var tilstrækkelig grundlag for at fængsle Madsen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Bag lukkede døre

Det hele foregik for lukkede døre, og indtil mandag formiddag var offentligheden overladt til spekulationer, når det gjaldt om at finde sammenhæng i sagen.

Men på baggrund af en højst usædvanlig aftale indgået mellem forsvarer og anklager valgte byretten at tillade et delvist referat af Madsens forklaring bag de lukkede døre.

Hvilken slags ulykke der – ifølge Peter Madsen – er sket på båden, er fortsat hemmeligholdt.

Men under grundlovsforhøret blev det sagt, at der var elementer i Madsens forklaring, som – hvis de kom offentligt ud – ville kunne krænke Kim Walls efterladte.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu