Kvinden bag århundredets journalistiske scoop er død

10. januar 2017 22:07 | Af: Ritzau Fokus

Krigskorrespondent, der fortalte omverdenen, at Anden Verdenskrig var brudt ud, er død i en alder af 105 år.

Kvinden bag århundredets journalistiske scoop er død
Clare Hollingworth kunne i oktober sidste år fejre sin 105 års fødselsdag. Hun blev kendt som journalisten, der breakene nyheden om Anden Verdenskrig begyndelse. Foto: Anthony Wallace/AFP

Den britiske krigskorrespondent Clare Hollingworth, der som den første kunne rapportere, at Anden Verdenskrig var brudt ud, er død i en alder af 105 år.

Det skriver britiske BBC.

Clare Hollingworth var netop begyndt som reporter på avisen The Daily Telegraph, da hun gjorde århundredets journalistiske scoop.

Det skete, da hun i august 1939 under en reportagetur fra Polen til Tyskland spottede, at tyske tropper var forsamlet ved grænsen til Polen.

Det gjorde hende i stand til at berette for omverdenen om den forestående tyske invasion af Polen.

Invasionen blev starten på Anden Verdenskrig, da Polens vestlige allierede erklærede krig mod Tyskland den 3. september 1939.

Clare Hollingworth rapporterede de følgende årtier fra krigszoner i Mellemøsten, Vietnam og Algeriet.

I begyndelsen af 1980’erne bosatte Clare Hollingworth sig i Hongkong, hvor hun var en flittig gæst i udenrigskorrespondenternes klub.

Præsidenten for korrespondenternes klub i Hong Kong, Tara Joseph, siger til BBC, at Clare Hollingworth har været en “uvurderlig inspirationskilde” og et “værdsat medlem”.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu