ANNONCE

“Kvinden med den tunge kuffert” tiltalt i 24 sager

12. oktober 2018 11:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Hun er nu tiltalt for 24 forhold.

“Kvinden med den tunge kuffert” er tiltalt i 24 forhold.

En norsk kvinde, der, muligvis ufrivilligt, blev landskendt i Danmark via podcasten “Kvinden med den tunge kuffert,” skal for retten i Danmark, tiltalt for et hav af forhold. Det har Nordsjællands Politi tidligere meddelt i en pressemeddelelse.

‘Hav’ dækker – i denne omgang – altså over 24 forskellige forhold.

“Kvinden med den tunge kuffert” har på Newsbreak.dk været omtalt før. Dengang fortalte vi, at kvinden er blevet dømt for bedrageri 12 gange, og i foråret 2017 tilstod hun syv tilfælde af bedrageri ved retten i Oslo. Kvinden har optrådt, og svindlet, i både Norge, Sverige og altså Danmark.

I anklageskriftet, som Newsbreak.dk har fået aktindsigt i, fremgår det, at hun er tiltalt for 24 forskellige forhold. I det kan man se, at de mindste forhold er bedrageri for 200 kroner, det største på 8.185 kroner. Samlet beløber de 24 forhold sig til lige under 39.000 kroner.

Større og mindre forhold

Blandt de 24 forhold kan nævnes:

Kvinden er tiltalt for ‘mellem den 24. november 2016 klokken cirka 15 og den 25. november 2016 klokken cirka 11 på (skjult) bopæl i Hvidovre at have stjålet 500 kroner og en tube tandpasta fra (skjult).

…ved fra den 14. januar 2016 klokken cirka 17.30 til den 15. januar 2016 klokken cirka 9.00 på B & B beliggende (skjult) i Ry, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, svigagtigt at have undladt at betale for én overnatning, idet tiltalte rejste fra B & B i Ry uden at betale regningen, hvorved indehaveren af B & B i ry (skjult) led et tab på 325 kroner.

“Kvinden med den tunge kuffert” kan ende otte år i fængsel

De fleste forhold kategoriseres alle under straffelovens §279, der handler om bedrageri:

“For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab”, står der i straffeloven.

og “Forholdene hører samlet under straffeloven §286, stk. 2”, står der også i anklageskriftet. For det er straframmen otte års fængsel.

Derudover er også §276, tyveri, nævnt blandt forholdene.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om udvisning mod med indrejseforbud.

“Kvinden med den tunge kuffert” har været varetægtsfængslet siden 30. juli 2018. Her blev hun ifølge TV2 anholdt på Hotel Marina i Vedbæk. Samme skriver, at kvinden advokat tidligere har udtalt, at hun “i alt væsentligt nægter sig skyldig”.

Ritzau har tidligere fortalt, at kvinden er blevt dømt for lignende svindelnumre flere gange mellem 1992 og 2002.

Kræftsyg og troværdig

Hendes fremgangsmetode har ofte været den, at hun udgav sig for at være kræftsyg, og at hun fortalte sine ofre, at hun havde kort tid tilbage at leve i. I andre tilfælde var hendes historie den, at hun havde mistet sin pung og sine nøgler.

Sagen skal for Retten i Lyngby til december. Der er berammet retsmøder 17., 19., og 20. december.

Du kan finde podcasten om “kvinden med den tunge kuffert” HER.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu