Kvinder klar til krig og krudtrøg

5. februar 2013 09:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kvinder klar til krig og krudtrøg
Billede mangler

holstebro: Flere års målrettet kampagnearbejde for at få flere kvinder til at søge ind til forsvaret giver nu for alvor bonus. Omkring hver femte af de nye værnepligtige er mere til neglelak end til alufælge. Det skriver Dagbladet Holstebro.

 

»Det hænger sammen med den særlige indsats, vi har lavet. Der er stor søgning til de inspirationsdage, vi afholder specielt for kvinder,« siger chefen for Forsvarets Rekruttering, oberstløjtnant Tage Byrnak.

Chefen for Jydske Dragonregiment (JDR) i Holstebro, oberst Kurt Mosgaard, mener, at en stor del af kvinderne har et ønske om at skabe en bedre verden. Og så glæder han sig over, at de er med til at skabe et bedre arbejdsmiljø, da der nu er »lidt mindre mandehørm«.

Premierløjtnant Sofie Kauffmann har tæt ved fem års erfaring i uniform og føler sig som »én af drengene«, men ligestillingen er skrøbelig:

»Kvinder i forsvaret er stadig et mindretal, hvorfor der vil være mere fokus på os helt automatisk. Hvis én dummer sig, kan det gå ud over mange,« siger uddannelsesofficeren hos JDR.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu