ANNONCE

Kvinder nægtede at give kronprins hånden

28. august 2019 17:23 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Tre muslimske kvinder nægtede at give hånd til kronprins Haakon, da han besøgte moskeen Al-Noor Islamic Center.

Den norske kronprins Haakon besøgte i forrige uge moskeen Al-Noor Islamic Centre, som den 10. august var målet for det voldsomme angreb begået af den 21-årige Philip Manshaus.

Besøget var nøje planlagt fra moskeen og kongehusets side, men alligevel skete der uforudsete handlinger.

Tre af de kvinder, som kronprinsen hilste på i moskeen, ville nemlig ikke give ham hånden, da kronprinsen ville hilse på dem. Det skriver BT.

Hånd på hjertet

Kronprins Haakon bevægede sig stille og roligt ned gennem rækken af besøgende i Al-Noor Islamic Centre, for pænt at hilse på alle og enhver.

Da han nåede én af de muslimske kvinder rakte han hånden ud, men hun besvarede den gestikulation med at lægge hånden på hjertet.

To andre kvinder gjorde det samme, da kronprinsen ville give dem hånden.

Ingen kompromis

Én af de kvinder, som nægtede at give kronprinsen hånden, var 27-årige Zeliha Acar.

Hun har udtalt, at hun ikke ønskede at hilse med hånden, fordi det var et spørgsmål om værdier, som hun ikke ville gå på kompris med.

Sidenhen har der været megen diskussion om det i medierne. Flere mener, at det ikke er en respektfuld opførsel overfor kronprinsen. Det mener Vebjørn Selbekk, der er chef på avisen Dagen.

Zeliha Acar kan dog godt forstå, at flere har reageret på, hvad hun og to andre kvinder gjorde, fordi kronprinsen er involveret.

Vi beklager

Selv om besøget var planlagt, så var moskeen ikke vidende om, at der var kvinder til stede, som ikke ønskede at tage kronprinsens hånd.

Artiklen fortsætter efter videoen

– Vi ønskede ikke, at kronprinsen skulle havne i den situation, men vi vidste ikke, at de tre kvinder ikke ville hilse med hånden. Vi beklager derfor til kronprinsen, at det skete, sagde den informationsansvarlige for Al-Noor Islamic Centre Waheed Ahmed til NRK.

Kronprins Haakon reagerede på kvindernes hilsen ved at gøre det samme selv, nemlig at føre hånden til brystet og nikke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu