ANNONCE

Kvinder står frem: Krænket af Frank Jensen

16. oktober 2020 22:20 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

To kvinder står nu frem med nye anklager om befamlinger fra Frank Jensen. Øjenvidner bekræfter hændelserne.

Kvinder står frem: Krænket af Frank Jensen
Frank Jensen (S) er også tidligere i sin karriere blevet anklaget for seksuelle krænkelser. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Scanpix

Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, bliver nu igen beskyldt for at krænke kvinder seksuelt via uønskede fysiske berøringer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Både i 2004 og 2011 blev den tidligere folketingspolitiker offentligt omtalt i to sager om sin opførsel over for adskillige yngre kvinder i forbindelse med julefrokoster.

Nu står to andre kvinder frem og fortæller, at næstformanden for landets største parti i 2012 og 2017 også krænkede dem ved at udsætte dem for befamlinger.

Og at Socialdemokratiet på ledelsesplan faktisk har kendt til sagen fra 2012 siden denagn, skriver Jyllands-Posten.

Ud over 23-årig

Krænkelsen gik ud over en da 23-årig ansat. Hun hedder Maria Gudme og er i dag folkevalgt til regionsrådet i Hovedstaden.

På et værtshus, hvor en større gruppe socialdemokrater var samlet, ender Maria Gudme med at sidde ved siden af Frank Jensen. Først lægger han sin hånd på hendes lår.

– Jeg fryser simpelthen i situationen, siger hun og fortæller videre til Jyllands-Posten, hvordan hånden fortsatte op under hendes kjole:

– Ja, så fortsætter hans hånd jo. Den bevæger sig helt op ad mit inderlår. Her får jeg det rigtig ubehageligt, siger hun til avisen.

Hun gjorde selv Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, opmærksom på den nu otte år gamle episode i en mail, som hun sendte om eftermiddagen den 20. september i år.

Navngav Frank Jensen

Her genfortalte hun forløbet og navngav Frank Jensen. To dage efter ringede Frank Jensen uopfordret til hende og ville ifølge Maria Gudme hverken ville vedstå sig episoden eller undskylde.

Også en anden kvinde træder frem i Jyllands-Posten med en beretning om at være blevet befamlet af overborgmesteren imod sin vilje. Den episode fandt sted i 2017.

Hun ønsker ikke sit navn offentliggjort i medierne, men hendes identitet er både avisen og Frank Jensen bekendt.

Kvinden har igennem flere år været folkevalgt politiker på Københavns Rådhus for et andet parti end Socialdemokratiet.

Efter et møde på rådhuset befamlede overborgmesteren hende, fortæller hun blandt andet.

Han tog hendes ben under bordet og nussede det gentagne gange. Hun forlod lokalet for at gå på toilettet, men her forsøgte Frank Jensen ifølge kvinden at følge med.

Begge sager bekræftes af øjenvidner.

Frank Jensen har ikke ønsket at forholde sig til sagerne enkeltvis og har afvist at stille op til interview.

Til gengæld han skrevet et opslag på Facebook.

“Jeg skriver til jer for at sige, at jeg er forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket af min opførsel. Det vil jeg først og fremmest sige undskyld for”, starter opslaget.

Frank Jensen skriver videre, at der har været en usund kultur – blandt andet i politiet miljøer.

“Den har jeg i høj grad selv været en del af. De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse. Og jeg er helt klar over, at jeg åbenlyst har begået fejl”, skriver han.

Han mener dog, at episoder og detaljer er opfattet forskelligt.

“Men det, der står tilbage er, at nogle kvinder har oplevet, at jeg har overskredet deres grænser. Og ansvaret hviler ene og alene hos mig”, skriver han videre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu