ANNONCE

Kvinder vil ikke væk fra kontanthjælp

6. december 2011 07:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kvinder vil ikke væk fra kontanthjælp
Billede mangler

Hver tredje kvinde på kontanthjælp vil slet ikke tilbage på arbejdsmarkedet.
Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Jyllands Posten.
Undersøgelsen er lavet blandt 15.000 kontanthjælpsmodtagere, og viser, at kvinder er mindre villige til at komme tilbage i job end mænd. Hvor 33 procent af kvinder siger nej til arbejde, er tallet kun små seks procent for mænd.
Undersøgelse omfatter kun personer i den såkaldte matchgruppe 1, som er de mest arbejdsegnede.
I Dansk Arbejdsgiverforening konkluderer man på baggrund af undersøgelsen, at det nuværende støttesystem ikke fungerer optimalt, hvis så mange ikke kan se en gevinst ved at arbejde.
“Der er helt åbenlyst nogle problemer med kontanthjælpens størrelse, når kvinder, som er fuldstændig klar til at arbejde, ikke har nogen interesse i at være aktive på arbejdsmarkedet,” siger underdirektør i DA, Erik Simonsen, til Jyllands-Posten.
I Venstre opfordrer man endnu engang regeringen til at beholde de såkaldte fattigdomsydelser i stedet for at sætte alle på fuld kontanthjælp, men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fastholder, at fattigdomsydelserne skal afskaffes.
“Når vi afskaffer ydelserne, er det for at bekæmpe fattigdom. Det, som vi går i gang med nu, er en omfattende reform af rådighedsvurderingen,” siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu