Kvinderne er på fremmarch i det private erhvervsliv

6. april 2013 04:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kvinderne er på fremmarch i det private erhvervsliv
Billede mangler

Højtuddannede kvinder har med succes taget kampen op om jobbene i den private sektor, skriver Jyllands-Posten.

 

Hvor de højtuddannede kvinder tidligere gik efter job i det offentlige, er antallet af kvinder i det private erhvervsliv steget markant på 10 år, viser nye tal fra analysehuset eStatistik.

»Det er positivt, at kvinder bliver bedre uddannet og søger ud i andre typer af job end dem, de traditionelt har haft. Det vil give et mere lige arbejdsmarked,« siger Lisbeth Pedersen, afdelingsleder i SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd til Jyllands-Posten.

Hun mener, at der i dag er bedre plads til kvinder, som også vil prioritere familien, i den private sektor.

Siden 2003 er antallet af kvinder med en lang videregående uddannelse i den private sektor steget med 84 procent, og derfor udgør kvinder nu næsten 40 procent af de højtuddannede i den private sektor mod cirka 30 procent for 10 år siden.

Samtidig har kvinderne i højere grad indtaget de traditionelt mandsdominerede brancher som industri, handel og finansiering.

Det er dog tvivlsomt at flere kvinder i det private automatisk også vil føre til flere kvindelige topchefer, siger professor i økonomi, Nina Smith fra Aarhus Universitet.

»Vi lever stadig meget traditionelt. Det er kvinderne, der passer børnene, og det er mændene, der arbejder længe,« siger hun til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu