ANNONCE

Kvinderne overhaler mænd i arbejdsløshed

29. november 2011 07:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kvinderne overhaler mænd i arbejdsløshed
Billede mangler

Pædagoger, sygeplejersker og sosu-hjælpere bliver nu ramt af arbejdsløshed i så voldsom grad, at kvindernes arbejdsløshedsprocent er på vej til at overgå mændenes.
Jyllands-Posten skriver tirsdag, at mændenes arbejdsløshed har været faldende i det seneste halvandet år, mens kvinders har været stigende.
I september i år var mændenes arbejdsløshedsprocent på 6,3 mens kvindernes var tæt på 6,0 procent.
Tallene stammer fra en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og tendens hænger i høj grad sammen med nulvækst i det offentlige.
“Det vi ser i øjeblikket er, at kvinders arbejdsløshed haler ind på mændenes. I begyndelsen af krisen var det mændene, der stod for skud, men nu er det kvinderne, der trækker ledighedsstigningen,” siger arbejdsmarkedsøkonom Erik Bjørsted til Newspaq.
Ansættelsesstop i blandt andet kommuner har skubbet kvinderne ud, og der er ikke tegn på bedring lige foreløbig.
“Den nye regering sagde under valgkampen, at der ville komme en øget vækst i det offentlige forbrug, men der er ikke afsat penge til noget, der vil ændre forholdene for de offentligt ansatte kvinders vedkommende. Tværtimod tyder alt på, at den nye regerings dagorden også er at holde igen med de offentlige udgifter, lige som den tidligere regering gjorde det,” siger arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen til Jyllands-Posten.
Også Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ser dystert på kvindernes fremtidige arbejdssituation.
“Pengene fra kickstarten vil især komme mændene til gode, fordi en stor del er øremærket til offentlige investeringer, der vil gavne byggeog anlægssektoren, hvor hovedparten af de ansatte er mænd,” siger arbejdsmarkedsøkonom Erik Bjørsted til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu