Kvindernes internationale kampdag 2012 fejres af søgemaskinen Google

8. marts 2012 05:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kvindernes internationale kampdag 2012 fejres af søgemaskinen Google
Billede mangler

 
Kvindernes Internationale Kampdag 2012 er værd at fejre – selv for internet-søgemaskinen Google.
 
Derfor er det velkendte google-logo skiftet ud med et langt mere feminint af slagsen.
 
Kvindernes Internationale Kampdag fejres verden over. Dagen markeres af FN, og i mange lande er det en national helligdag. Kvindernes internationale kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution som anbefaler fejring af en international kvindedag.
 
I en del lande fejres dagen ved at kvinder får gaver og blomster og et “tillykke med kvindedagen” – en gestus som mange feminister dog reagerer mod, da de ikke finder at der er grund til at ønske til lykke med en dag, som har til formål at rette opmærksomheden mod den ulige stilling i samfundet.
I Kina fejres det ved at kvinder har en halv fridag den 8. marts.
 
Europa-Parlamentet har dedikeret dette års udgave af Kvindernes Internationale Kampdag til “lige løn for lige arbejde”, da europæiske kvinder stadig bliver betalt 17 procent mindre end deres mandlige kolleger. Slovakiske Edit Bauer (EPP) er ordfører på en betænkning om, hvordan lønforskellen mellem mænd og kvinder kan reduceres.
 
Betænkningen konkluderer, at der er mange ofte komplekse grunde til, at kvinder tjener mindre end mænd. Eksperter hævder, at halvdelen af forskellen skyldes direkte og indirekte forskelsbehandling. Andre nævnte årsager omfatter flere kvinder i deltidsstillinger samt større repræsentation af kvinder indenfor lavtlønnede sektorer. Forskning viser også en markant forskel, når kvinder vender tilbage til arbejdsmarkedet efter deres første barselsorlov.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu