Kvote 2-frist forlænges for læreransøgere

17. marts 2013 08:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kvote 2-frist forlænges for læreransøgere
Billede mangler

Kommende studerende, der gerne vil læse til lærer, får forlænget fristen for at søge ind på kvote 2 til 15. maj, oplyser Uddannelsesministeriet.

 

Fristen var ellers oprindeligt fredag 15. marts – der er blevet udskudt til på mandag på grund af IT-nedbrud – men på grund af nye adgangskrav til læreruddannelsen fra sommeroptaget i år, får de håbefulde lærerstuderende nu et par måneder mere at løbe på.

De nye adgangskrav betyder nemlig, at ansøgere, der har under 7,0 i karaktergennemsnit fra den adgangsgivende eksamen, skal igennem en optagelsessamtale og dermed er nødsaget til at søge i kvote 2.

»Med den ny læreruddannelse hæver vi forventningerne til morgendagens lærere og tilbyder dem til gengæld et mere intensivt studie, der en til en matcher behovet i en endnu bedre folkeskole. Det er derfor også afgørende, at så mange unge som muligt har øje for den nye læreruddannelse. Vi skal sikre, at de mest motiverede og mest egnede kommer ind på uddannelsen. Jeg er glad for, at vi sammen med professionshøjskolerne har fået tilrettelagt en overgangsordning, der sikrer, at alle ansøgere får mulighed for at komme til optagelsessamtale,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

Ansøgere til læreruddannelsen, der endnu ikke har afsluttet deres gymnasiale uddannelse og ikke er sikre på, at deres gennemsnit vil ligge over 7, opfordres til at gå til optagelsessamtale. Hvis ansøgeren til sommer så får et snit på 7 eller mere, bliver vedkommende automatisk placeret i kvote 1, og så tæller optagelsessamtalen ikke med.

Der er i øjeblikket megen debat omkring lærerne på grund af forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening om lærernes arbejdstid, hvor KL har varslet lockout af lærerne fra 1. april, da man endnu ikke er nået til enighed. Foreløbige tal viste dog i sidste uge ifølge dr.dk, at antallet af ansøgere til læreruddannelserne foreløbigt er steget i forhold til sidste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu