Kyllingen indrømmer doping i dag

31. januar 2013 08:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kyllingen indrømmer doping i dag
Michael Rasmussen, da han under Tour de France var iklædt den gule førertrøje. Foto: Facebook.
Michael Rasmussen

Michael Rasmussen, da han under Tour de France var iklædt den gule førertrøje. Foto: Facebook.

Torsdag klokken 14 i Herning vil Michael Rasmussen stå frem og indrømme et omfattende dopingmisbrug i sin tid som cykelrytter.

 

Her til morgen indkaldte Rasmussens nuværende hold, ChristinaWatches/Onfone, til pressemøde.

I indkaldelsen står, at Michael Rasmussen vil deltage sammen med cykelholdets ejere, Claus og Christina Hembo og at ‘indcheckning for tilmeldte journalister lukker præcist klokken 13.45, tilmeldte der ankommer senere, vil ikke blive tilladt adgang til huset. Pladser til TV-vogne vil blive fordelt efter først til mølle princippet’.

Der står ikke noget om emnet for mødet.

Læs også: Claus Hembo tavs om kyllingen

Kyllingens dopingindrømmelse kommer efter en meget turbulent tid i cykelsporten, hvor der de seneste måneder har været et stærkt pres på danskeren.

Først stod Tyler Hamilton frem, og siden en af cykelsportens største ikoner, Lance Armstrong. De mange afsløringer, primært udsprunget af det efterforskningssarbejde, som det amerikanske antidopingagentur USADA har foretaget, har fået stor betydning for hollandske Rabobank.

Flere af holdets ryttere har indrømmet misbrug i en periode, hvor danskerne Rolf Sørensen og Michael Rasmussen har tjent holdet, og det har fået spørgsmålene til at regne ned over de to danske ex-Rabobank-ryttere.

Rolf Sørensen, der i dag er cykelkommentator på TV2, har fastholdt at han ‘er ren’, mens Rasmussen indtil nu ikke har ønsket at kommentere sagen, fordi han ligger i retssag med sit gamle mandskab.

Men så sent som den 20. januar sagde ChristinaWatches/Onfones direktør, Claus Hembo, til sporten.dk, at han havde ‘en formodning’ om, at Kyllingen var dopet i sin storhedstid som rytter. Og nu er dagen altså kommet, hvor Michael Rasmussen – på linie med Bjarne Riis – vil tale åbent om sit dopingmisbrug.

Sporten.dk og bt.dk dækker pressemødet i Herning og arbejder på at få kommentarer fra Michael Rasmussen og direktør Claus Hembo.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu