LA: »Behovet for en stor reform er enormt«

3. februar 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA: »Behovet for en stor reform er enormt«
Joachim B. Olsen, Liberal Alliance. Foto: Wikipedia.

Der er brug for en markant reform af kontanthjælpssystemet, og det kan ikke gå hurtigt nok med at få det gjort.

 

Beskæftigelsesordfører i Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, kræver handling fra regeringen i kølvandet på Dansk Arbejdsgiverforenings årlige arbejdsmarkedsrapport, der viser, at Danmark er det land, hvor det bedst kan betale sig ikke at arbejde.

– Rapporten bør være pligtlæsning for regeringen. Her står det stort på hvidt, at de sociale ydelser er så høje her i landet, at den økonomiske gevinst ved at tage et arbejde er stort set ikke-eksisterende, især for par og enlige med børn, forklarer Joachim B. Olsen i pressemeddelelse.

Han er ikke sikker på, at regeringen har det, der skal til, for at gennemføre de nødvendige ændringer.

– Behovet for en stor reform er enormt, men jeg frygter, at regeringen ikke har modet til at gøre det, der skal til for at løfte tusindvis af mennesker fra passiv forsørgelse til arbejdsmarkedet – nemlig at sænke ydelserne, så det bliver mere attraktivt at arbejde frem for at blive forsørget af det offentlige, lyder det fra Joachim B. Olsen.

I rapporten fra Dansk Arbejdsgiverforening, som Jyllands-Posten søndag beskriver, fremgår det, at de sociale kompensationer og overførselsindkomster er højere i Danmark end i Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Og det er netop i de omkringliggende lande, at Danmark bør søge inspiration, når man skal i gang med at se på den kontanthjælpsreform, som regeringen har planer om at gennemføre.

– Sammenlignet med de andre nordiske velfærdssamfund sakker Danmark bagud i evnen til at skabe beskæftigelse. En af de vigtigste faktorer er det høje danske niveau for sociale ydelser. Kontanthjælpen presser mindstelønningerne op, hvilket skubber danskere ud af arbejdsmarkedet. Det skal vi have gjort noget ved, forklarer Joachim B. Olsen.

Regeringen ventes inden for kort tid at fremlægge sit bud på en reform af kontanthjælpssystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu