LA: Debatten om Carina var en øjenåbner

22. februar 2013 08:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA: Debatten om Carina var en øjenåbner
Billede mangler

Der er sket en ændring i danskernes holdning til kontanthjælpen. To ud af tre mener, at overførselsindkomsten er for høj eller passende. Kun 16 procent mener, at kontanthjælpen er for lav. Joachim B. Olsen (LA), beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance mener, at debatten om Carina var med til at åbne danskernes øjne for, hvor høj ydelsen er.

 

Debatten har været fordrejet, mener han, fordi folk ikke har haft et reelt indblik i, hvad kontanthjælpsmodtagernes rådighedsbeløb egentlig er.

»Med Carina fik vi nogle konkrete tal på bordet. Pludselig gik det op for rigtig mange mennesker, at kontanthjælpsmodtagernes ydelse ligger tæt på det, de selv får for at gå på arbejde,« siger beskæftigelsesordføreren.

Og det har fået folk til at genoverveje deres holdning til kontanthjælpsydelsen.

»Folk begynder at spørge, om det her nu også kan være ret og rimeligt,« siger Joachim B. Olsen.

Hos LA er man glade for, at folks generelle opfattelse af kontanthjælpen er, at ydelsen er for høj, og Joachim B. Olsen håber, det kan tilskynde en omfattende reform på området.

»Vi er nødt til at se på ydelsens niveau. Det er nødvendigt at flytte folk, der er arbejdsduelige, fra overførselsindkomsten og ud på arbejdsmarkedet, så de er med til at skabe velstand i det land, de lever i,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu