LA efterlyser højere ambitioner fra regeringen

26. februar 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA efterlyser højere ambitioner fra regeringen

Det er fint at begrænse væksten i den offentlige sektor, men det er slet ikke ambitiøst nok.

 

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen (LA), efter at regeringen har bebudet en mindre vækst i den offentlige sektor, end der ellers var lagt op til.

»Regeringen taler om en mindre vækst end ellers planlagt. Det, vi gerne havde set, er jo en slankning af den offentlige sektor,« siger Ole Birk Olesen.

Regeringen har bebudet, at man vil begrænse væksten i den offentlige sektor fra oprindeligt 0,8 procent til 0,4 procent i 2014. Men væksten stiger igen i årene frem mod 2020 til omkring 0,75 procent. Manøvren betyder, at der kun bliver plads til omkring halvdelen af de cirka 20.000 ekstra personer, som skulle ansættes i det offentlige i de kommende år.

»Vi har verdens største offentlige sektor. Der er brug for meget mere mådehold end det, regeringen lægger op til,« siger han, men medgiver dog, at regeringen er på rette kurs.

»Det er et skridt i den rigtige retning, og det er godt, at regeringen har indset, at der endelig er en grænse for, hvor stor den offentlige sektor skal være,« siger Ole Birk Olesen.

Liberal Alliance er heller ikke tilfreds med regeringens plan om at sænke selskabsskatten fra 25 procent til 22 procent.

»Man burde halvere selskabsskatten til 12,5 procent,« siger Ole Birk Olesen.

Tirsdag klokken 10.30 fremlægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) regeringens udspil »Vækstplan DK« på et pressemøde i Statsministeriets.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu