Kontanthjælp skal suppleres med statslån

21. februar 2013 09:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kontanthjælp skal suppleres med statslån

Kontanthjælpens grundbeløb skal ned på knap 7.000 kroner for alle. Samtidig skal kontanthjælpsmodtagere have mulighed for at supplere med lån fra staten, lige som det er tilfældet med SUen.

 

Det er hovedpointerne i Liberal Alliances kontanthjælpsudspil, der i dag vil blive præsenteret, skriver Jyllands-Posten.

»Folk skal kunne leve en anstændig tilværelse på kontanthjælp. Men det skal altså ikke længere være en ydelse, der i sig selv betyder, at den fastholder folk på kontanthjælp, og som betyder, at der skabes færre job,« siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) til Jyllands-Posten.

Ifølge ham er de høje ydelser med til at presse mindstelønnen op, og det gør det sværere for de mindst kvalificerede at få et job, fordi lønnen er højere end kvalifikationerne. Derfor vil lave ydelser være med til at skabe flere job til de lavtlønnede, mener Joachim B. Olsen.

Lånemuligheden skal være et klippekort med 12 klip til lån på 1.500 kroner til uforudsete udgifter, mener partiet.

Udspillet vil give tre milliarder kroner, og det bør ifølge Liberal Alliance gå til skattelettelser.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der snart præsenterer regeringens udspil til en kontanthjælpsreform, er der langt fra regeringens til Liberal Alliances udspil.

»Der er tale om en voldsom ydelsesnedgang, som på ingen måder ligner det udspil, vi vil komme med. Vi har ikke noget ønske om generelt at sætte kontanthjælpsydelserne ned.« siger hun til Jyllands-Posten.

Også Venstre og de Konservative mener, at Liberal Alliance skærer for dybt i ydelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu