LA har ultimativt krav til skattereform

18. juni 2012 18:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
LA har ultimativt krav til skattereform
Billede mangler

Liberal Alliances partispids, Anders Samuelsen, er komplet uforstående over for regeringens ønske om at udvide den offentlige sektor.
Det fortæller han, efter at partiet har afsluttet et møde med finansminister Bjarne Corydon (S) om en kommende skattereform.
– Regeringen skal ikke ringe til os igen, hvis ikke de er klar til at se på størrelsen af den offentlige sektor, siger Anders Samuelsen til Ritzau.
– Regeringen lægger op til at skabe 60.000 flere offentlige job, men vi kan ikke se, at det er vigtigere end at beskytte pensionister, børnefamilier og boligejere mod et hav af nye afgifter, siger han.
Anders Samuelsen understreger, at regeringens ambition om at finde fem milliarder kroner i en mere effektiv offentlig sektor falder i god jord hos Liberal Alliance.
Men partilederen vil ikke være med til at pumpe pengene tilbage i det offentlige, som regeringen vil.
– I stedet for at bruge pengene i det offentlige igen, så bør de finansiere reelle skattelettelser. Og vi er klar til at gå på kompromis, når skattelettelserne skal placeres, siger Anders Samuelsen og fastslår, at han håber på en aftale.
Regeringens støtteparti, Enhedslisten, der er regeringens eneste alternativ til et flertal for en skattereform uden om blå blok, håber ligeledes på en aftale.
Men her er regeringens planer om at pille ved overførselsindkomsterne, så de i fremtiden reguleres efter prisudviklingen i samfundet og ikke som i dag efter lønudviklingen, ikke en mulighed.
– Vi siger definitivt nej til, at regeringen vil tage tre milliarder kroner fra de arbejdsløse og de syge, siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.
– Men der er sat et forhandlingsforløb i gang mellem os og regeringen, som jeg tror og håber på ender med en aftale.
/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu