LA kalder Vilhelmsens fyrværkeriregler »hysteriske«

24. januar 2013 16:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA kalder Vilhelmsens fyrværkeriregler »hysteriske«
Billede mangler

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen lægger op til at stramme fyrværkerireglerne. »Hysterisk og pjattet,« mener Liberal Alliance.

 

– Jeg synes, det er pjattet. Det er fuldstændig hysterisk at stramme yderligere på fyrværkeriområdet, og regeringens reguleringslyst må simpelthen tæmmes, siger partiets erhvervsordfører, Mette Bock (LA).

Den skarpe udmelding kommer, efter erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) torsdag har lagt op til, at der skal kigges på fyrværkerireglerne. Hun er åben over for en forkortelse af affyringsperioden, der i dag gælder fra 1. december til 5. januar.

– At regeringen i det hele taget vil tage fat på det her emne i en situation, hvor landet står i dyb krise, vidner om et stort prioriteringsproblem. Der er langt vigtigere ting, regeringen burde koncentrere sig om i stedet, siger Mette Bock.

Annette Vilhelmsen har bedt Sikkerhedsstyrelsen komme med deres anbefalinger til en revidering af raketreglerne, ligesom konsekvenserne af en kortere affyrings- og salgsperiode skal undersøges.

– Fyrværkeri er festligt, men det kan også være farligt. Hvert år kommer mange mennesker til skade. Jeg ved, at mange borgere, miljø- og dyrevelfærdsorganisationer føler sig generet af fyrværkeri og ønsker affyringsperioden forkortet, siger ministeren.

Men den køber Liberal Alliance ikke.

– Det her er et personligt ansvar og ikke et statsligt anliggende. Vi har brug for at more os i årets mørkeste måned, så derfor skal fyrværkeriperioden ikke forkortes. Det kan også være farligt at tage solbad, køre i trafikken og spise nogle bestemte fødevarer, så hvis vi helt vil undgå at blive udsat for fare, så bliver vi nødt til at blive liggende i vores senge, lyder det fra Mette Bock.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag om de nye fyrværkeriregler, når Sikkerhedsstyrelsens undersøgelse forventeligt er klar til foråret, og inden da er der ingen konkrete bud på, hvor kort affyringsperioden skal være. Dansk Folkeparti står til gengæld klar med et forslag.

– Jeg foreslår, at vi begrænser fyrværkeriperioden til at gælde fra 23. december til 1. januar klokken seks om morgenen. Perioden i dag er uhensigtsmæssig lang, og det er til gene for rigtig mange børnefamilier og 180.000 hunde, der er plaget fyrværkeri, siger partiets dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

Både Fyrværkeribrancheforeningen og erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er til gengæld åbne over for en forkortet periode med bulder og brag, men de har andre bekymringer, hvis salgsperioden bliver tilsvarende kort.

– Så bliver det meget svært at få logistikken til at gå op, da der så vil opstå et behov for at transportere meget fyrværkeri inden for en kort periode, og det kan udgøre et væsentligt faremoment med meget fyrværkeri på vejene på én gang, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Michael Ostenfeld.

Direktør i Fyrværkeribrancheforeningen, Karsten Nielsen, frygter ligeledes et »flaskehalsproblem« og »et logistisk kaos«, hvis en stor mængde fyrværkeri skal gennem systemet på kortere tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu