LA kræver oprydning i bureaukrati

1. marts 2013 14:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA kræver oprydning i bureaukrati
Billede mangler

Selv om regeringen har lanceret en række initiativer i forhold til at gøre det lette at drive virksomhed i Danmark, så mener Liberal Alliance, at der er brug for yderligere handling.

 

»Regeringen taler selv for, at det skal være mindre bøvlet at drive virksomhed i Danmark, og den har såmænd også sat gang i nogle positive initiativer. Lige lidt hjælper det dog, når man så samtidig vælger at dynge de selvsamme virksomheder til med bureaukratiske love og bekendtgørelser. Nu må der altså tages hårdere fat og sættes en stopper for nyt bøvl,« siger partiets erhvervsordfører, Mette Bock (LA), i en pressemeddelelse.

Hun henviser til en opgørelse fra Cepos, der viser, at regeringen i 2012 indførte 1.278 nye love og bekendtgørelser, som den liberale tænketank mener kan resultere i mere bureaukrati.

»Politikerne har været så ivrige efter at indføre nye love og regler, at man kan nærmest vælge og vrage efter godt befindende, hvis man virkelig vil gøre det lettere at drive virksomhed. Vi har selv fremlagt et katalog, hvor regeringen kan finde konkrete forslag til afbureaukratisering. Det er bare med at komme i gang,« siger Mette Bock og henviser til, at Liberal Alliance for få måneder siden præsenterede et katalog med 62 konkrete afbureaukratiseringsforslag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu