LA: Plads til flere offentlige effektiviseringer

10. december 2012 08:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
LA: Plads til flere offentlige effektiviseringer
Billede mangler

Alle de, der har sagt, at en reduktion af den offentlige sektor ville føre til en velfærdsmassakre, tog fejl.
Så kontant siger Liberal Alliances finanspolitiske ordfører, Ole Birk Olesen, det i en kommentar til nye tal i Berlingske, der viser, at kommunerne er blevet reduceret med ca. 30.000 stillinger på bare tre år. I høj grad ved hjælp af effektiviseringer.
– I mange år er man blevet udskreget som et ondt og hjerteløst menneske, hvis man tillod sig at sige, at den offentlige sektor godt kunne være lidt mindre. Nu kan vi se, at det sagtens kan lade sig gøre, hvis man vil, og at der er et enormt effektiviseringspotentiale i det offentlige. Det er den helt rigtige vej at gå, og vi bør fortsætte længere i den retning, siger Ole Birk Olesen.
Ifølge Kommunernes Landsforening er effektiviseringerne i kommunerne bl.a. sket ved hjælp af bedre administration, digitalisering og smartere teknologi – hvilket faktisk har betydet en bedre service for borgerne.
– Effektiviseringerne kommer desværre først, når kommunerne og det offentlige i øvrigt bliver presset til det. Men ligesom det private erhvervsliv hver dag er tvunget til at finde på nye, smartere og billigere måde at løse opgaverne på, bør det offentlige også være det. De her tal bør medføre, at regeringen aflyser sine bevidstløse planer om bare at lade den offentlige sektor vokse og vokse, siger Ole Birk Olesen.
Liberal Alliance ønsker at reducere den offentlige sektors omfang med 40.000 stillinger frem mod 2020 – reduktioner, der ikke skal findes ved fyringer, men derimod ved naturlig afgang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu