LA: Regeringen tager ikke fat ved roden

25. februar 2013 14:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA: Regeringen tager ikke fat ved roden
Billede mangler

Regeringens udspil til en kontanthjælpsreform falder til jorden, når man ser på, hvor mange personer der rent faktisk ventes at komme i arbejde som følge af reformen.

 

Det mener Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen (LA), som hæfter sig ved, at reformen – bag »alle de flotte ord« – ifølge regeringens beregninger har skabt 3.600 job i 2017. Derudover ventes det, at der samme år vil være 4.400 flere unge i uddannelse end i dag.

»Når man regner med, at 3.600 vil komme i beskæftigelse, så falder det lidt til jorden. 3.600 ud af hundredetusinder af kontanthjælpsmodtagere, det er svært at sige, at det er ambitiøst,« siger Joachim B. Olsen.

»Det skyldes jo, at man ikke tager fat på roden til problemet, nemlig at det for mange grupper på kontanthjælp simpelthen ikke kan betale sig at arbejde. Ydelserne er så høje, at lavtlønsjob bliver besat af folk fra Østeuropa og Tyskland. Det har presset mindstelønningerne op og de svageste ud af arbejdsmarkedet. Det er det store problem, og det gør denne reform intet som helst ved,« siger han.

Regeringen vil afskaffe kontanthjælp for uddannelsesparate unge under 30 år og i stedet indføre en såkaldt uddannelseshjælp, der ligger på knap halvdelen af det, som de unge får på kontanthjælp i dag.

Men regeringen burde gå endnu længere og skære i kontanthjælpen for alle, mener Liberal Alliance.

»Gruppen af svage kontanthjælpsmodtagere vil stige, for når noget bliver gjort økonomisk attraktivt, så tiltrækker det flere mennesker. Det skal man gøre noget ved og sænke ydelserne, så vi kan få mindstelønningerne ned,« siger Joachim B. Olsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu