LA vil først forringe SUen efter næste valg

19. februar 2013 16:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA vil først forringe SUen efter næste valg
Billede mangler

Liberal Alliance vil ikke på forhånd afvise, at partiet vil være med til at reformere SUen, men forringelserne bør ikke træde i kraft før efter næste folketingsvalg, mener uddannelsesordfører Villum Christensen (LA).

 

»Der kan være mange gode grunde til en SU-reform, men i lyset af de mange løfter, der er givet om SUen fra både regeringspartierne og Liberal Alliance, så er det mest rimeligt, at vælgerne får mulighed for at tage stilling, inden reformen træder fuldt i kraft,« siger han.

Regeringen fremlagde tirsdag sit bud på en reform af SUen, der skal give to milliarder kroner til statskassen. Som de eneste partier er Enhedslisten og Liberal Alliance ikke med i forliget, og ifølge Villum Christensen er det endnu for tidligt at sige, om Liberal Alliance vil gå ombord.

På flere punkter er partiet nemlig uenig med regeringen. Liberal Alliance ønsker helt at afskaffe støtten til hjemmeboende studerende, de såkaldte cafépenge. Samtidig vil partiet sløjfe det sjette SU-år.

»Vi skal af med det her fjumreår, så tiden svarer til den normerede tid,« siger Villum Christensen.

Regeringen vil dog kun fjerne det sjette SU-år for de studerende, der er mere end to om at påbegynde en uddannelse efter endt adgangsgivende eksamen.

Ifølge Liberal Alliance skal der heller ikke være nogle begrænsninger i forhold til, hvor meget de studerende må tjene ved siden af SUen.

»Det betyder meget for os, at folk får frihed til at tjene de penge, de vil,« siger Villum Christensen.

Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skal SU-forslagene dog indføres »hurtigst muligt«, men de skal kun gælde de nye studerende, der bliver optaget på en uddannelse. De forslag, der retter sig mod uddannelsesinstitutionerne, vil dog også få betydning for nuværende studerende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu