LA vil halvere SU-tillæg til handicappede

6. februar 2013 01:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA vil halvere SU-tillæg til handicappede
Billede mangler

Studerende med en lidelse, som forhindrer dem i at have et studiejob, får godt 8.180 kroner ekstra oven i SUen hver eneste måned. Men ved at reducere dette tillæg betydeligt, skal de handicappede studerende nu bidrage til at spare nogle af de to milliarder kroner i en SU-reform, mener Liberal Alliances forskningsordfører, Villum Christensen (LA). Det skriver metroXpress onsdag.

 

– Beløbet er i overkanten. Hvorfor skal man have mere end dobbelt så meget i SU, fordi man er handicappet og ikke kan tage et studiejob? Jeg kunne let forestille mig, at ethvert muligt handicap bliver afprøvet for at se, om man kan få en bid af kagen, siger Villum Christensen til avisen.

Han mener, at beløbet burde svare til det, studerende gennemsnitligt tjener på deres studiejob. Det vil sige en halvering af de 8.180 kroner til cirka 4.000.

Den holdning er der dog ikke opbakning til i nogen af de andre partier uden om regeringen. Hverken Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Venstre eller de Konservative vil ifølge metroXpress være med til at skære i de handicappedes SU.

Desuden er de 8.180 kroner ekstra i SU nødvendige, forklarer næstformand Mads Brix Baulund i Sammenslutningen af Unge Med Handicap.

– Som handicappet har man mange ekstra udgifter til en speciel bolig, medicin og hjælpemidler, som staten ikke dækker. Derfor er beløbet fuldt relevant. Man skyder sig selv i foden ved at reducere det, for så ryger flere handicappede bare på overførselsindkomst i stedet for at tage en uddannelse, siger Mads Brix Baulund til metroXpress.

Han understreger, at handicaptillægget svarer til det beløb, som andre må tjene ved siden af SUen, og at det derfor handler om at have lige muligheder.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil ikke forholde sig til Liberal Alliances forslag, før regeringen har fremlagt sit udspil til en SU-reform, skriver metroXpress.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu