ANNONCE

LA vil ikke tvinge praktikpladser igennem

16. oktober 2011 12:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
LA vil ikke tvinge praktikpladser igennem
Billede mangler

Liberal Alliance tager afstand fra brugen af tvang og efterlyser i stedet bedre rammevilkår for erhvervslivet, så lærlinge og elever efterspørges i større omfang.
 
Regeringen satser på at skaffe flere praktikpladser ved frivilligt tvang. Men det bliver uden Liberal Alliance.
– Det er en helt forkert vej at gå, at private virksomheder i Danmark skal tvinges til at oprette praktikpladser. Der er jo en grund til, at de ikke ansætter så mange elever – de mangler simpelthen ordrer i ordrebøgerne. Tvang og økonomisk afstraffelse skaber hverken gode rammer for læring eller vækst, og det øger heller ikke behovet for nye lærlinge og medarbejdere. Tværtimod stiller det virksomhederne konkurrencemæssigt dårligere, ligesom lærlingene risikerer ikke at få et ordentligt fagligt udbytte af praktikken, fordi de bliver sat til at brygge kaffe og rydde op, siger Merete Riisager, MF og uddannelsesordfører i Liberal Alliance.
Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik her
Liberal Alliance opfordrer i stedet regeringen til at tage fat om roden til problemet ved at sænke selskabsskatten og fjerne administrative byrder, så der kommer gang i væksten og dermed opstår et naturligt behov for at oprette flere praktikpladser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu