LA vil også frede erhvervslivet efter valget

18. februar 2013 09:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA vil også frede erhvervslivet efter valget
Billede mangler

Det er positivt, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), nu siger, at han kræver dansk erhvervsliv fredet i forårets forhandlinger om en vækstpakke. Det mener Liberal Alliances Anders Samuelsen (LA).

 

»Hvis det bliver til virkelighed, vil det være et vigtigt brud med det seneste halvandet år, hvor regeringen – desværre ofte med Venstres og Konservatives stemmer – har lagt nye byrder og nye afgifter på de danske virksomheder. Men hvorfor skal løftet kun gælde frem til valget,« spørger Anders Samuelsen.

Han mener, at et skatte- og afgiftsstop også skal gælde efter valget, men glæder sig over, at Venstre »nu tilsyneladende er med på i hvert fald at begynde at gå i den rigtige retning«, siger Anders Samuelsen, hvis parti er parat til at gå endnu længere.

»Bare ved hjælp af nulvækst i den offentlige sektor kan vi afskaffe både Nox-afgiften og en række af de energiafgifter, som regeringen sammen med V og K indførte eller forhøjede med energiaftalen fra sidste år – og samtidig begynde en nedsættelse af selskabsskatten,« siger han.

I mandagens Politiken kommer Lars Løkke Rasmussen med sit indspark til de forhandlinger, der forventes at blive forårets »big bang«, hvor både kontanthjælpsreform, SU-reform og den fireårige aftale om de offentlige udgifter slås sammen i en stor vækstpakke.

»Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden. Der findes ikke de milliarder, som kan løse alting med et fingerknips i foråret 2013. Derfor er der brug for en forpligtelse, når man forlader mødelokalet,« siger Venstre-formanden til avisen.

Liberal Alliance undrer sig dog over, at Lars Løkke Rasmussen først kommer med det udspil nu, eftersom han selv som statsminister fra april 2009 til september 2011 var med til at indføre eller forhøje skatter og afgifter for erhvervslivet med 24 milliarder kroner. Det viser en opgørelse fra Skatteministeriet ifølge Politiken.

»Man kan sige, at det er bedre sent end aldrig. Jeg forstår ikke, hvorfor Venstre ikke gennemførte byrdestoppet, da man havde regeringsmagten, eller fremsatte det som krav i forhandlingerne om energiaftalen sidste forår eller i forhandlingerne om skattereformen sidste sommer,« siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance har selv to ønsker til en kommende vækstpakke: Lavere skatter og afgifter og besparelser i den offentlige sektor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu