LA vil tjekke uddannelsesmotivationen

18. marts 2013 11:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LA vil tjekke uddannelsesmotivationen
Billede mangler

Arbejdsløse personer, der vil have en uddannelse, skal i større omfang have tjekket deres skolemotivation hos deres sagsbehandler.

 

Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) vil have, at visitationen hos jobcentrene bliver bedre til at vurdere, om folk har en reel motivation for at uddanne sig. Partiet har allerede foreslået at gøre SUen betinget af, at borgeren består sine eksaminer og kommer til undervisningen.

»Det er selvfølgelig en god idé at tage uddannelse, hvis det kan give et job på sigt. Men det er under forudsætning af, at du er motiveret for at tage en uddannelse. Vi skal undgå, at personer bruger det som en mulighed for at få noget offentligt forsørgelse,« siger han.

Rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede, påpeger over for Politiken mandag, at der er en »meget stor vækst i antallet af studerende, som skyldes, at man ikke kan få job for tiden«.

Politiken skriver, at beskæftigelsen siden 2008 er faldet med 95.000 personer. De fleste af den gruppe er søgt ind i uddannelsessystemet, viser en analyse fra Nykredit ifølge avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu