Lå på bunden i 10 år: Her hæver politiet bilen

11. januar 2019 18:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet har nu fundet en bil, der som sådan har været forsvundet i over 10 år.

Lå på bunden i 10 år: Her hæver politiet bilen
Politiet har tilset, at en bil, der forsvandt for 10 år siden, er blevet fundet igen. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Som et kig direkte ind i fortiden var det, da en bil pludselig kom til syne op ad vandet i Haderslev Havn fredag morgen. Det var nemlig en Suzuki Liana, der var kommet på krogen.

Bilen havde ligget på bunden af fjorden i 10 år, og det er med ret stor sikkerhed, at Syd- og Sønderjyllands Politi kan sige netop det, fortæller vagtchef Erik Lindholdt til Newsbreak fredag aften.

– Den blev meldt stjålet efter et indbrud i en villa på Engkær i Haderslev i weekenden den 8. og 9. november 2007. Tyvene stjal bilnøglerne og derefter bilen, som har ligget i vandet stort set siden dengang, siger han.

Fundet i går

Allerede torsdag morgen blev bilen fundet af nogle teknikere, der var igang med en såkaldt søopmåling af vandet i havnen. Med en skanner kunne de så, der lå en bil på bunden, og politiet blev orienteret.

– Den blev fundet omkring klokken halv ni torsdag morgen, men den blev så bjærget her fredag, siger Lindholdt.

Ved hjælp af stelnummeret på bilen kunne politiet i sin database se, at der var tale om en bil, der altså har været meldt stjålet i godt 10 år, og nu venter så de store spørgsmål.

Forsikringsselskabet lukket

Nærliggende er det at spørge om de, der fik stjålet bilen fra sig i 2008, nu får leveret en drivvåd bil i forhaven. Det afviser politiet dog, for formelt ejer de ikke længere bilen. Det gør forsikringsselskabet, der udbetalte erstatning i sin tid.

– Men det er så i mellemtiden lukket, tilføjer han.

Bilen får således lov at stå til mandag, hvor politiet vil forsøge at finde ud af, hvad der skal ske med den. Der blev i øvrigt ikke fundet noget mistænkeligt inde i bilen, nævner politiet på Twitter.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu