Læge far til 48: Inseminerede med egen sæd

22. marts 2019 06:36 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 80-årig amerikansk fertilitetslæge har siden 70'erne insemineret patienter med sin egen sæd.

Læge far til 48: Inseminerede med egen sæd
Der bliver ved med at dukke nye børn op i sagen. (Foto: Shutterstock)

En 80-årig amerikansk fertilitetslæge har i årtier insemineret kvinder med sin egen sæd – uden deres vidende.

I en stor artikel hos mediet The Atlantic står en række af lægens nu voksne “børn” frem – mange af dem har først for nylig fundet ud af, hvem deres far i virkeligheden er.

Det viser sig, at den klamme doktor er far til 48 børn. Mindst.

Det er han også blevet straffet for – han har modtaget en betinget dom på et års fængsel for at lyve om, hvor sæden kom fra i massevis af tilfælde.

Straffen er ikke hårdere, fordi det i staten Indiana ikke er udspecificeret i nogen lov, at fertilitetslæger ikke må benytte sig af egen sæd.

Børnene finder fællesskab

En del af børnene har levet i troen om, at deres far var en sæddonor. Andre i troen om, at deres biologiske far også var den person, de voksede op med som far.

Nu mødes de – som halvsøskende – i en gruppe på Facebook, hvor de har formet et fællesskab.

Gruppen udvider sig i bølger – ofte efter højtider som jul, mors dag eller fars dag, hvis et familiemedlem har foræret en af de populære hjemme-DNA-tests i gave.

For de har noget helt særligt til fælles. Det fortæller moderen til et af børnene – 66-årige Liz White – til The Atlantic:

– De har et bånd til andre, der ikke bare også er en del af forfærdelig situation, men også intimt forbundne. Det giver en relation, man kan ikke kan få til nogen anden, siger Liz White.

Liz White besøgte lægen i 1981. Hun fortæller, at hans kontor var fyldt med billeder babyer, han havde “hjulpet til verden.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu