ANNONCE

Læge politianmeldt for snageri i journal

22. marts 2021 09:51 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Læste i trafikoffers patientjournal i sin fritid samtidig med, at han arbejdede for forsikringsselskab

Læge politianmeldt for snageri i journal
Aalborg Universitetshospital. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

En læge på Aalborg Sygehus er blevet meldt til politiet, fordi han angiveligt har misbrugt sin stilling til at skaffe sig adgang til en patients journal.

Ifølge TV2nord.dk snagede lægen i journalen i sin fritid. Lægen har et bijob, hvor han udfærdiger lægeerklæringer for et forsikringsselskab,

TV-stationen beretter, at Inge Jensen i 2019 skulle have lavet en lægeerklæring efter en voldsom trafikulykke. Til kvindens store overraskelse begyndte lægen pludselig at stille spørgsmål til et ti år gammelt røntgenbillede.  Det gamle billede var helt irrelevant for sagen, mente kvinden.

Fik medhold i klage

Inge Jensen og hendes mand Thorkild klagede til Region Nordjylland, hvor de fik medhold. En undersøgelse fastslog, at lægen uberettiget havde været inde i Inge Jensens elektroniske journal.

Ifølge TV2nord.dk blev sagen anmeldt til Datatilsynet, som nu har politianmeldt lægen. Statsadvokaten er for øjeblikket ved at udrede sagen.

– Læger må bestemt ikke slå op i den elektroniske patientjournal, når de udfører deres fritidsjob for et forsikringsselskab eller en kommune, fastslår koncerndirektør Anne Bukh fra Region Nordjylland til TV2nord.dk.

Så billigt som muligt

Inge Jensen er ikke i tvivl om, hvorfor lægen gravede i hendes journal.

– Han vil da gøre det så billigt som muligt for forsikringsselskabet, lyder det kontant fra kvinden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu