ANNONCE

Læge tilså patienter på p-plads: Sigtet for fem drab

5. marts 2021 22:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han nægter sig skyldig

Læge tilså patienter på p-plads: Sigtet for fem drab
Ifølge anklagerne mødtes lægen med sine patienter alle andre steder end ved lægens bord. Blandt andet på en parkeringsplads. Genrefoto.

Han mødtes med sine patienter på en parkeringsplads, i en donut-shop og en nedlagt butik. Nu er lægen fra Long Island, New York i USA, George Blatti, tiltalt for drab på fem personer og for at udsætte seks andre for fare. Det skriver CBS News. 

Selv nægter han sig skyldig, men bliver han dømt, står han til mellem 25 år og fængsel på livstid. For nu er han varetægtsfængslet frem til den 30. marts.

– Hans receptblok var lige så livsfarlig som ethvert mordvåben, siger Madeline Singas, distriktsadvokat i amtet Nassau, hvori sagen kører, ifølge CBS News.

Systematiseret salg

George Blatti blev anholdt i 2019 sigtet for at sælge receptpligtig medicin, svindel og for at udsætte andre for fare. Drabssigtelserne er kommet til siden, og er nu samlet i en enkelt sag, der i sidste ende kan koste manden friheden til sin død.

Det er, ifølge anklagemyndigheden, første gang at en læge fra New York bliver anklaget at være skyld i patienters død på denne måde.

Han er anklaget for at systematisere salget af smertestillende medicin til patienter på en måde, der gjorde det svært at spore ham. Han er ikke speciallæge i at håndtere smerter, men han blev opsøgt af patienter, der var afhængige af smertestillende medicin.

Han er anklaget for at skrive recepter ud til patienter uden at undersøge dem, eller deres journaler, modtage kontant betaling og organisere det hele med pen og papir.

Recepten blev skrevet ud i hånden, fordi han på den måde ikke efterlod et elektronisk spor efter, hvor meget smertestillende medicin han faktisk udskrev til sine patienter.

Fortsatte efter dødsfald

CBS News skriver, at George Blatti blandt andet er tiltalt for drabet på tre personer:

En 31-årig brandmand, der i ni år kæmpede mod afhængighed af smertestillende medicin.
En 50-årig kvinde med nakkesmerter.
En 44-årig elektriker med rygsmerter, astma og KOL.

Ifølge anklagerne mod ham stoppede lægen ikke med at udskrive flere recepter på mere smertestillende medicin, efter at han opdagede, at flere af hans patienter var døde.

Han blev af pårørende til misbrugere opfordret til at lade være med at give misbrugerne adgang til mere medicin, uden held. CBS News skriver, at han endda havde misbrugere som patienter, der tiggede ham om ikke at give dem flere recepter på smertestillende medicin.

– I mine 30 år som anklager har jeg aldrig set en sag, hvor en læge udviser sådan en ligegyldighed over for menneskeliv, siger Madeline Singas, ifølge CBS News.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu