Lægechef: Vi ved ikke, hvor kniven kom fra

16. marts 2012 14:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lægechef: Vi ved ikke, hvor kniven kom fra
Billede mangler

Sikkerheden var, som den skulle være, da en patient i dag stak tre ansatte alvorligt ned med en kniv på Odense Universitetshospital.
Det fortæller hospitalets lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen på et pressemøde.
Den psykiatriske patient stak fredag morgen en mandlig læge og to kvindelige ansatte ned. Men hvordan den 47-årige mand, som var tvangsindlagt på den psykiatriske afdeling, fik fat på gerningsvåbnet står endnu uklart.
“Vi ved ikke, hvor den kniv kommer fra, det er vi ved at undersøge,” forklarer Anders Meinert Pedersen.
Efter overfaldet kontaktede personalet på stedet politiet, men gerningsmanden gik ind på en stue. I skrivende stund forhandler en af politiets professionelle forhandlere med gerningsmanden, for at få ham til frivilligt at overgive sig.
Anders Meinert Pedersen understreger, at personalet er vant til farlige patienter, og at de er uddannet i konflikthåndtering for netop at undgå vold og overgreb
“Det er dybt tragisk, at der har været sådan en situation i dag,” lyder det fra den lægefaglige direktør, som mener, at dagens overfald er blandt de værste, de har oplevet.
De andre patienter på den berørte afdeling, det drejer sig ifølge hospitalet om 12-13 personer, er alle evakueret fra stedet, hvor de er bragt videre til andre hospitaler, blandt andet i Middelfart.
Under overfaldet fik den 34-årig mandlig læge skåret maven op, mens den 34-årige kvinde blev stukket i ansigtet og på brystet, og den 30-årige fik perforeret bugvæggen.
Lægen, der er i livsfare, er lige nu på operationsbordet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu