Lægemiddelstyrelsen beklager brystformulering

1. februar 2012 11:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lægemiddelstyrelsen beklager brystformulering
Billede mangler

Hvad er det, lægerne har puttet i mine bryster? Det kan ikke alle danske kvinder ikke få at vide.
Kvinder med de ulovlige fransk producerede PIP-implantater, Poly Implants Prothèse, er nemlig afskåret fra at vide, hvilke giftstoffer der er i silikonebrysterne. Det skriver 24timer.
Lægemiddelstyrelsen ved ganske vist fra de franske myndigheder, hvad der er i brysterne, men de vil ikke videregive oplysningerne. Forklaringen fra styrelsen er, at det kan skade ‘forholdet til fremmede magter’.
Grotesk, vrøvlende og respektløst lyder det fra en række læger og jurister, som avisen har talt med, og nu beklager Lægemiddelstyrelsen den formulering, som ikke var retvisende.
“Det er jeg personlig meget ked af, men vi kan bare ikke offentliggøre noget uden at få lov af franskmændene. Så vores hænder har været bundet i den her sag. Formuleringen har dog været for bombastisk og for firkantet, og det er vi kede af ” forklarer kommunikationschef i Lægemiddelstyrelse Christian Howard-Jessen til Newspaq.
Formuleringen skulle i stedet have været, at man ikke kan udtale sig om indholdet, før den franske ejer Jean-Claude Mas, der står bag implantaterne, har været for retten.
Godt 30.000 franske kvinder har fået tilbudt at få fjernet implantaterne på statens regning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu