ANNONCE

Læger advarer: Akutsystem har kostet liv

1. februar 2012 20:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Læger advarer: Akutsystem har kostet liv
Billede mangler

Det har kostet menneskeliv at fjerne lægerne fra akutbilerne i Region Sjælland.
Det siger læger fra sygehuse på Sjælland, som advarede om netop den risiko, da paramedicinere overtog lægernes rolle i akutbilerne for et år siden, skriver Ugeskrift for Læger.
“Der har for eksempel været nogle cases med luftvejsproblemer med fremmedlegemer, som ikke er blevet håndteret, og hvor patinterne døde,” siger overlæge på Slagelse Sygehus’ akutafdeling, Claus Lie, til Ugeskrift for Læger.
I mindst syv episoder har fraværet af læger i akutbilerne skabt problemer, som er resulteret i fem dødsfald, forklarer han.
“Vi kan ikke bevise, at patienterne havde overlevet, hvis der havde været en læge på skadestedet. Men vi kan vise, at vi havde kunnet give bedre behandlingsmuligheder,” siger Claus Lie.
Formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intern medicin, Ole Nørregaard, mener, at i hvert fald ét af dødsfaldene kunne have været undgået, hvis der havde været en læge til stede.
Han har vurderet de syv sager og finder, at to tilfælde er mindre klare, mens patienternes chancer i fire tilfælde ville have været bedre med en læge på stedet.
Ét tilfælde, synes han, er imidlertid “klokkeklart.”
“Intubation på stedet, og sagen ville være markant anderledes til patientens fordel – dette er meget svært at drage i tvivl, synes jeg”, siger Ole Nørregaard til Ugeskrift for Læger.
Region Sjælland tager nu kontakt til de øvrige regioner for at udveksle erfaringer, så man kan undgå lignende tilfælde. Indsatsen skal også evalueres, og der forventes, at ligge en analyse klar i slutningen af maj.
Desuden vil Præhospitalt Center anmode om, at de paramedicine reddere efteruddannes, så de kan håndtere udrykningssager, hvor patienterne har luftvejsproblemer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu